Lista clinicilor care fac teste gratuite pentru coronavirus

0

Pot fi testate gratuit, la orice centru de testare, de stat sau privat, aflat in lista Ministerului Sanatatii, toate persoanele care fac subiectul unei anchete epidemiologice. DESCARCA LISTA clinicilor incluse în programul guvernamental atașată la finalul articolului.

Conform rapoartelor transmise de Grupul de Comunicare Srategica, la fiecare 24 de ore se fac zeci de mii de teste. Aproximativ jumatate din numarul acestora sunt teste facute la cerere, scrie ziare.com. Adica sunt solicitate de cetateni care vor sa calatoreasca in diverse state care impun obligativitatea rezultatului negativ. Unele dintre aceste teste pot fi facut si de companii care-si testeaza angajatii, fara ca acestia sa faca parte din anchete epidemiologice.

Institutul National de Sanatate Publica a actualizat, miercuri, 14 octombrie 2020, recomandarile de prioritizare a testarii pentru COVID-19 si criteriile pentru initierea testarii.

INSP transmite ca o confirmarea prompta a cazului suspect este necesara pentru a asigura, rapid si eficient, supravegherea epidemiologica a contactilor, implementarea masurilor de prevenire si control al infectiei, precum si colectarea informatiilor epidemiologice si clinice relevante.

Iata cine are prioritate la testare, conform recomandarii de prioritizare a INSP:

1. Persoane simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar si auxiliar, conform definitiei de caz;

2. Contacti directi simptomatici ai cazurilor confirmate;

3. Pacienti cu maximum 48 de ore inainte de procedura de transplant
(asimptomatici) si donatorii de organe, tesuturi si celule stem hematopoietice inainte de donare; pacienti cu transplant de organe, tesuturi si celule stem hematopoietice aflati in tratament imunosupresor, inaintea fiecarei internari din perioada de monitorizare post-transplant – doua teste la 24 de ore interval;

4. Echipele medicale de prelevare a organelor pentru transplant care se deplaseaza de la centrul de transplant in centrele de prelevare – la fiecare doua saptamani;

5. Pacienti asimptomatici cu imunosupresie in contextul bolii sau indusa medicamentos, cu maximum 48 de ore inainte de internarea in spital.

Lista-Laboratoare

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.