Adi Vasile, pregătit pentru confruntarea cu Ferencvaros din Liga Campionilor 

Share:

CSM București dispută mâine, de la ora 17.00, meciul din Liga Campionilor cu Ferencvaros Budapesta, în Sala Polivalentă din Capitală, tot fără spectatori din cauza restricțiilor generate de pandemia de Coronavirus. În această săptămână, staff-ul tehnic a fost completat de Mehmedalija”Dado” Mulabdic, noul antrenor cu portarii.

Două victorii, o înfrângere și un meci amânat. Așa arată bilanțul CSM-ului înainte de jocul cu unguroaicele de la FTC.

Adi Vasile, antrenorul ”tigroaicelor” speră ca fetele sale să facă uitată înfrângerea din Norvegia, iar cel mai potrivit moment este duelul cu formația maghiară. Unul tăios, în cele mai multe situații.

”Mereu e dificil să joci împotriva lui FTC, au relații de joc construite în mulți ani, au viteză de joc și de pasare foarte bună. Dacă nu le oprim, viteza lor comparată cu gabaritul nostru în apărare ar da un avantaj pentru ele. Cu siguranță știm ce ne așteaptă și suntem pregătiți. Ele sunt luptătoare, așa cum am văzut și în ultimul meci din Danemarca, unde au reușit să câștige, deși n-au avut multe jucătoare. Diferența în astfel de meciuri o face echipa, energia, relaționarea, modul în care jucătoarele comunică. Când un grup se poate privi în ochi, lucrează unitar, aceasta este cea mai mare valoare a echipei. Mă bucur că de foarte multe ori noi am demonstrat-o și sper să o facem încă o dată duminică” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

Și handbalistele CSM-ului sunt puse în gardă și știu ce le așteaptă.

”Au aceeași echipă de mult timp, se cunosc foarte bine, în ultimul joc s-au impus în Danemarca și nu e ușor de câștigat acolo. Vor juca în stilul lor, rapid. FTC a avut probleme cu Coronavirusul, nu știu cine este apt și cine nu, dar grupul lor este foarte solid, fetele sunt unite” – Jelena Grubisic, portar CSM București.

Revine Neagu!

Bucureștencele au primit vești bune în cursul acestei săptămâni, când liderul Cristina Neagu a revenit la antrenamente. Căpitanul echipei a stat 14 zile în izolare după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Partea goală a paharului o reprezintă situația incertă a Alexandrinei Cabral Barbosa.

”Cristina a revenit la antrenamente de joi, după două săptămâni acasă este evident că ritmul ei a avut de suferit, dar calitatea pe care o are poate compensa aceste pauze. Trebuie să avem însă răgaz cu ea. Sandy Barbosa este în recuperare după accidentarea musculară din Norvegia. Este pe drumul cel bun, vom vedea la ora jocului cu FTC dacă ne putem baza pe ea” – Adrian Vasile, antrenor CSM București.

Le e dor de suporteri

Cum meciul cu Rostov a fost amânat, disputa cu FTC este practic a doua pe teren propriu pentru ”tigroaice” în actuala ediție a Ligii Campionilor. Lipsa spectatorilor le dă un sentiment ciudat celor de la CSM, obișnuiți cu Sala Polivalentă plină la astfel de întâlniri.

”Sper să nu mă obișnuiesc cu această atmosferă, deși aceasta va fi realitatea noastră în viitorul apropiat. Când mă uit la meciurile din trecut și aud zgomotul creat de fani mă și sperii ușor și mă gândesc: ”Doamne, unde a dispărut atmosfera asta”? Ne lipsesc spectatorii, într-adevăr, dar Sala Polivalentă are pentru noi o energie aparte” – Adi Vasile, antrenor CSM București.

”Atmosfera este ciudată cu sala goală, îmi aud colegele de la echipă și oamenii de la club care ne susțin. Îmi pare rău că nu sunt și fani, ei crează o atmosferă specială, una dintre cele mai frumoase din Europa, cu siguranță” – Jelena Grubisic, portar CSM București.

Au făcut un transfer de marcă

Staff-ul echipei feminine de handbal s-a îmbogățit prin sosirea antrenorului cu portarii, Mehmedalija ”Dado” Mulabdic, născut în Sisak, Bosnia și Herțegovina, în 1967. În cariera de jucător a adunat peste 30 de selecții în naționala Iugoslaviei și 40 de selecții în naționala Bosniei și Herțegovina. Printre cele mai importante trofee pe care le-a obținut se numără medalia de aur la Jocurile Mediteraneene, Cupa EHF, Cupa Iugoslaviei sau titlul de campion al Turciei.

A antrenat mai multe echipei din fosta Iugoslavie, naționala Tunisiei și vine din Qatar, de la echipa SC Lekhwiya. Multiplu campion al Africii, Dado abia așteaptă să înceapă treaba la București.

„Mă bucur să fiu aici, alături de voi, și abia aștept să începem să muncim împreună. Sunt convins că o să facem o treabă bună și, odată cu asta, vor începe să se vadă și rezultatele” – Mehmedalija ”Dado” Mulabdic, antrenor cu portarii CSM București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.