Nicolas Sarkozy, vizat de un nou dosar pentru finanțarea campaniei prezidențiale din 2007

0

Procurorii francezi au emis o a patra acuzație împotriva fostului președinte Nicolas Sarkozy, legat finanțarea campaniei sale prezidențiale din 2007 cu banii proveniţi din Libia, anunţă BBC.

Nicolas Sarkozy este acuzat de „apartenență la un grup infracţional organizat”, iar ancheta, care se prefigurează a fi una de lunga durată, s-ar putea solda cu un proces. După patru zile de audieri, fostul preşedinte al Franţei a respins toate acuzațiile.

În ancheta legată de banii proveniţi Libia, Nicolas Sarkozy a fost acuzat  în 2018 de corupţie, de finanțare ilegală a campaniei și de faptul că a beneficiat de fonduri publice delapidate. În ianuarie, magistrații l-au plasat, de asemenea, pe  Thierry Gaubert, un fost asistent al lui Nicolas Sarkozy, sub control judiciar.

Procurorii suspectează că Nicolas Sarkozy și mai mulți asociați au primit milioane de euro de la regimul lui Muammar Gaddafi pentru a-şi finanţa campania electorală. Sarkozy a fost preşedinte din 2007 până în 2012.

„Nevinovăţia mea este încă o dată pusă la îndoială de o decizie care nu prezintă deloc dovezi ale unei finanțări ilicite”, a scris Nicolas Sarkozy pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.