Piața auto din România a „explodat” în septembrie!

0

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat, în septembrie, prima creștere din acest an, de 3,1%, la 1,3 milioane de unități. Cel mai semnificativ avans, de aproape 80%, a fost raportat în țara noastră, conform datelor furnizate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (A.C.E.A).

Datele sunt adunate din statele membre ale UE, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

În România, în septembrie au fost înmatriculate 10.878 de autoturisme, în creștere cu 79,9%. Un alt avans semnificativ, de 65,9%, a fost raportat și în Irlanda.

Primele cinci pieţe europene au raportat rezultate mixte. Italia și Germania au înregistrat creșteri de 9,5%, respectiv 8,3% ale înmatriculărilor. Scăderi s-au înregistrat în Spania (-13,5%), Marea Britanie (-4,4%) şi Franţa (-3%).

În primele nouă luni din 2020, vânzările auto în Europa au scăzut cu 29,3% față de aceeași perioadă din 2019, la 8,57 milioane de autoturisme.

A.C.E.A subliniază că, în ciuda acestor rezultate bune din septembrie, impactul pandemiei de coronavirus încă afectează semnificativ evoluţia pieţei auto. Toate marile pieţe au înregistrat scăderi în primele nouă luni, cel mai sever declin fiind în Spania (-38,3%), Italia (-34,2%) și Marea Britanie (-33,2%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.