Deputatul USR, Marius Bodea, avertizează: În România, 37.4 km (!) de autostradă se fac în 8 ani!

Share:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi construcţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti în lungime de 37,4 kilometri.

Execuția și proiectarea, inclusiv licitația, ar urma să fie finalizate în următorii 8 ani!

În condițiile în care soluțiile tehnice au evoluat formidabil în lume, iar echipamentele de forare tuneluri de astăzi sunt foarte performante, autoritățile române dau termene pentru construcția de autostrăzi din vremurile când se săpa cu dalta în munte.

În 1961, Președintele J.F. Kennedy, în fața Congresului SUA, a anunțat că până la sfârșitul anilor ’60, țara sa va trimite un om pe Lună. După 8 ani, în 1969, misiunea Apollo a reușit, iar Neil Armstrong rostea celebrele cuvinte „Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire.”

În România, 37,4 km (!) de autostradă se fac în 8 ani. Tot atât cât le-a luat americanilor să trimită un om pe Lună.

Dacă acesta este ritmul lucrărilor pentru actualul Guvern, cât va dura realizarea A8, care are 311 km, dacă 37 km se fac în 8 ani? Dacă acesta este ritmul, vom circula pe A8 peste 70 ani. Adică poate doar nepoții noștri se vor bucura de această investiție.

În Europa, la tot pasul, vedem autostrăzi care se construiesc în munți cu rapiditate. Până și Bulgaria se mișcă cu viteză lângă noi, apelând la constructori cu experiență și tehnologii de ultimă generație.

Marius Bodea, Deputat al Uniunii Salvați România

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.