Iohannis: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie!

0

„Situația impune măsuri suplimentare în București. Azi s-au decis măsuri: elevii nu vor mai merge la școală, restaurantele și barurile închise la interior, purtatul măștilor în toate locurile publice va fi obligatoriu. Evident că dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare. Dar acum aceste măsuri decise la nivelul Bucureștiului sunt cele necesare”, a declarat Iohannis, precizând că data alegerilor nu se schimbă.

Klaus Iohannis susține că alegerile parlamentare vor fi organizate în 6 decembrie, așa cum legea prevede, cu toate că numărul cazurilor Covid-19 din țara noastră este în creștere. „Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii și vor avea loc în 6 decembrie. În gestionarea pandemiei parlamentul a adoptat o lege specială.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a discutat cu toţi liderii partidelor cu reprezentare parlamentară ”în afară de domnul Orban” şi că se vor reuni cu să ia „”o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile” parlamentare. Ciolacu susţine că preşedintele trebuie să promulge legea care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, după decizia anunţată săptămâna aceasta de CCR, şi că după promulgarea legii Hotărârea de Guvern devine nulă.

”Nu eu schimb data alegerilor. Noi suntem în opoziţie şi, indiferent cât minte preşedintele Iohannis, nu avem o majoritate. (…) Noi, în două săptămâni, trebuie să intrăm în campanie electorală, după altă campanie electorală. Am stat foarte mult de vorbă cu domnul profesor Rafila şi mi-a explicat că nu neapărat ziua votului a dus la această creştere (…) Întâlnirile din campania electorală, oricât de controlate, sau oricât respecţi legea şi regulile, automat se răspândeşte acest virus. Forţele politice reprezentate în Parlament trebuie să se întâlnească să stea de vorbă cu ce este mai bine pentru români să facem în acest moment”, a declarat Marce Ciolacu joi seară, la Antena 3.

El a explicat că, dacă se va decide schimbarea datei alegerilor în Legislativ, aceasta se va întâmpla pentru că o majoritate va dori acest lucru.

”Acest trend nu îl poţi stopa cu campania electorală, dimpotrivă, îl alimentezi. (…) E o diferenţă între ce doreşte Guvernul şi spaima pe care o trăiesc românii,  e cea mai mare criză sanitară cred că  după război. Nu văd nimic coerent, nu există un plan pentru aceste alegeri. (…) E cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se înâlnească, să stea de vorbă cu specialiştii şi specialiştii să ne spună ce e de făcut”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a precizat că alegerile parlamentare pot fi amânate trei luni, prin lege organică, dar că mandatul aleşilor poate fi prelungit şi în condiţiile unei stări de urgenţă decretată de preşedinte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.