Liderul PMP, Eugen Tomac, mesaj către românii din diaspora: Votul prin corespondență, o soluție eficientă, în pandemie!

0

Partidul Mișcarea Populară a susținut introducerea votului prin corespondență și electronic pentru toți românii, inclusiv pentru cei din țară. Liderul PMP, Eugen Tomac, a precizat, duminică, că în contextul pandemiei de COVID-19 votul prin corespondență rămâne o soluție eficientă. Cu toate acestea, în contextul în care numărul celor înscriși este foarte mic, doar 26.190, europarlamentarul Tomac le-a reamintit românilor din afara țării că înscrierea pentru a vota prin corespondență este pe cât de importantă, pe atât de simplă, înregistrarea fiind online.

cozi vot diaspora

“Votăm prin corespondență

În mai puțin de două luni, românii sunt chemați să își aleagă noul Parlament. Votul liber este dovada respectului pentru democrație, prin urmare acesta nu poate fi suspendat, chiar și în situația fără precedent pe care o traversăm acum.

Însă este responsabilitatea clasei politice să asigure organizarea și desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță maximă pe timp de criză. Votul prin corespondență este, în situația de față o soluție eficientă.

PMP a propus vot prin corespondență și electronic pentru toți românii, inclusiv pentru cei din țară, nu doar pentru cei plecați; ar fi fost o soluție eficientă în situația unei pandemii în extindere.

În țară nu s-a acceptat această variantă, însă românii din străinătate o pot face. În condițiile în care multe state nu permit înfiinţarea de secţii de votare în incinta sau în afara misiunilor diplomatice, votul prin corespondență rămâne singura soluție.

Cu toate acestea, numărul celor înscriși este foarte mic, doar 26.190.

Mai sunt 5 zile în care cei din afara țării se pot înscrie pentru a vota prin corespondență. Procedura este simplă, înregistrarea se face online, în felul următor”, a precizat, duminică, pe pagina sa de Facebook, liderul PMP, Eugen Tomac.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.