Pesediștii, scandal uriaș pe marginea locurilor de la parlamentare. Ce „grei” din PSD nu au mai prins lista…

Share:

Este scandal in PSD pe locurile de la parlamentare. Astăzi au loc ultimele sedinţe în organizaţiile judeţene pentru a se stabili candidaţii care vor fi validati marţi în Consiliul Politic National al PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Viorica Dăncilă şi Eugen Nicolicea sunt doar doi dintre foştii lideri PSD care caută susţinere pentru a prinde un loc eligibil pe listele partidului. Mai mulţi parlamentari PSD nu se vor mai regăsi însă pe liste, iar alţii chiar dacă sunt pe listă nu au şanse să prindă un loc în Parlament din decembrie.

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit luni într-o şedinţă la sediul partidului în care urmează să discute ultimele retuşuri la listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare.  Astăzi mai au loc şi ultimele şedinţe în organizaţiile judeţene acolo unde nu s-au stabilit listele. Iar marţi, social-democraţii urmează să valideze oficial listele de candidaţi într-o şedinţă a Consiliului Politic Naţional (fostul CExN).

Este o situaţie destul de tensionată în PSD mai ales că sunt destul de mulţi lideri social-democraţi care nu se află pe liste sau nu vor prinde un loc eligibil. Printre ei şi fostul premier Viorica Dăncilă, care vrea neapărat să intre în Parlament şi ar fi discutat cu mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene în speranţa că va reuşi să prindă un loc eligibil ori pe lista de la Camera Deputaţilor, ori la Senat.

Şi Eugen Nicolicea ar mai vrea un mandat de parlamentar, însă deocamdată nu a reuşit să convingă pe nimeni să-l propună pe listă.

De pe listele PSD lipsesc nume grele care nu se mai bucură de susţinerea conducerii partidului, precum Marian Oprişan, Florin Iordache sau Şerban Nicolae. În schimb, fostul ministru al Internelor Carmen Dan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, apare pe lista PSD Teleorman, dar nu pe un loc eligibil.

La aceste alegeri parlamentare, PSD a venit cu candidaţi surpriză. Două dintre numele surpriză anunţate de Marcel Ciolacu sunt Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, doi specialiţişt în sănătate care vor candida pe listele PSD în Bucureşti.

O altă candidatură surpriză pe lista PSD ar fi cea a lui Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România. Presa scrie că acesta s-ar putea regăsi pe lista PSD Călăraşi.

Alte nume vehiculate sunt Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, şi Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.