Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, demis de premierul Orban. Traian Berbeceanu, noul prefect?

0

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost demis, luni, de către premierul Ludofic Orban, au precizat pentru News.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate Gheorghe Cojanu a fost demis, luni, de către premierul Ludovic Orban.

Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Surse din MAI au declarat, pentru Capital, că cel mai probabil noul prefect al capitalei va fi numit Traian Berbeceanu, actualul şef de cabinet al Ministrului de Interne.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu a urmărit ultimele declaraţii ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, despre rata infectărilor cu noul coronavirus, însă a precizat că Guvernul efectuează o evaluare periodică a activităţii fiecărui prefect. Sursele Capital precizează că Traian Berbeceanu, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne, va fi cel mai probabil noul prefect.

„Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti pentru astăzi, la ora 15.00, şi este important ca acest Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să dispună toate măsurile şi planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege şi în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. N-am urmărit declaraţiile, dar noi facem o evaluare a activităţii fiecărui prefect. Facem o evaluare. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, a arătat Orban.

El a susţinut că termenul de 48 de ore până la care se întruneşte Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în cazul depăşirii ratei de incidenţă este unul raţional.

„Nu ştiu ce declaraţii s-au dat. Eu am comunicat cu prefectul şi prefectul m-a informat că a convocat pentru astăzi, la ora 15.00, adică nu în 48 de ore, ci în 27 de ore”, a spus Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.