PSD, o nouă bătaie de joc. Florin Iordache, noul președinte al Consiliului Legislativ!

0

Surpriză pe scena politică. Deputatul PSD Florin Iordache va fi votat azi în Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Social-democratul nu a mai prins loc pentru alegerile parlamentare după ce a fost blocat de Paul Stănescu, spun surse pentru Adevărul.

Consiliul Legislativ vine cu aviz pe toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii instituţiei sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. De aceea, Florin Iordache va primi mandat pe viaţă.

Fostul şef al Consiliului Legislativ Dragoş Iliescu, care are acum 77 de ani,  s-a aflat la şefia instituţiei un sfert de secol. Prima dată, în anul 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei şi a stat în funcţie până în vara acestui an.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia preşedinte al Consiliului şi cea de preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Decizia a fost luată după ce luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marţi după-amiază se va întâlni plenul reunit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.