Doctorul Victor Cauni, noul director medical al Spitalului Colentina

0

Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie al Spitalului Colentina, e noul director medical al unității medicale începând de astăzi. Schimbarea la conducerea instituției a venit după ce fostul director medical, prof. dr. Sabina Zurac, a demisionat.

Victor Cauni a vorbit despre situația gravă cu care se confruntă unitatea medicală în momentul de față și ce măsuri ar fi indicate pentru siguranța pacienților.

„Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid. Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde”.

„Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid. În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni. De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv”, a declarat Cauni în exclusivitate pentru Antena 3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.