„Planul pentru România”, o nouă provocare lansată de tânărul liberal Sebastian Burduja

0

România nu se va putea moderniza, profesionaliza, reforma, fără idealiști, fără oameni tineri, bine pregătiți, care cred în viitorul său și care, mai presus de orice, sunt deciși să pună umărul la recredibilizarea unei țări prea mulți ani strivită între orgolii, corupție, incompetență și interminabile războaie politice.

Tânărul lider al PNL Sector 1, Sebastian Burduja, este (doar) una dintre aceste persoane. Școlit la Harvard și Stanford, Burduja a revenit în România pentru a-și împlini un vis și anume acela ca România să devină locul în care toți cetățenii vor să rămână și milioanele de români plecați în străinătate să revină acasă!

Și cum un vis fără un plan concret rămâne doar în stadiul de iluzie, Sebastian Burduja va lansa, la editura Litera, zilele următoare cartea “Planul pentru România”.

„Vă provoc să descoperiți cele 7 revoluții intelectuale pe care suntem datori să le facem, la 30 de ani de la Revoluția Română. Pe această temelie, vă propun un Plan pentru România, țara la care visăm, țara din care să nu mai vrem să plecăm”, a lansat provocarea Sebastian Burduja.

“Sunt Sebastian Burduja și am un Plan pentru România. De ce? Pentru că am un vis pentru această țară: să fie devină locul în care să vrem să rămânem și în care milioanele de români plecați în străinătate să revină. Iar un vis fără un plan ar rămâne doar o iluzie.

În ultimele luni, în nebunia zilelor grele și a nopților albe, am așezat pe hârtie gânduri mai vechi și mai noi: de la ceea ce am învățat la Harvard, Stanford și Banca Mondială, până la lumina speranțelor și bezna deznădejdilor din ultimii ani, după întoarcerea acasă. Am împletit idei concrete, pragmatice, cu bucăți din sufletul meu, asumate, având conștiința împăcată că nu am nedreptățit pe nimeni și, de câte ori am avut ocazia, am prezentat soluțiile de care avem nevoie, nu doar problemele de care ne-am săturat cu toții. Rezultatul: cartea mea, „Planul pentru România”, e la câteva zile distanță de a ieși din tipar la editura Litera.

Vă provoc să descoperiți cele 7 revoluții intelectuale pe care suntem datori să le facem, la 30 de ani de la Revoluția Română. Pe această temelie, vă propun un Plan pentru România, țara la care visăm, țara din care să nu mai vrem să plecăm.

Am o listă lungă cu oameni cărora le sunt recunoscător pentru toată susținerea în lansarea acestui proiect de suflet. Și voi începe cu minunata echipă de la editura Litera, pentru sprijin, răbdare și îndrumare la fiecare pas. Planul pentru România este disponibil, începând de astăzi, pentru precomandă pe site-ul litera.ro, cu autograful autorului: https://www.litera.ro/planul-pentru-romania-cu-autograf-afd…

Și pentru că orice carte prinde viață abia când începe să fie citită, nu doar când este scrisă, e o călătorie pe care o începem ÎMPREUNĂ. La fel ca toate celelalte”, a precizat pe pagina sa de Facebook, lideru liberalilor din sectorul 1, Sebastian Burduja.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.