Raed Arafat, apel (disperat) către medici în plină pandemie de COVID-19

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, le-a transmis medicilor că impactul pandemiei de COVID-19 asupra sistemului sanitar a determinat autorităţile să ia măsuri cu care oamenii nu sunt obişnuiţi deoarece nu se lucrează în condiţii de normalitate. „Toată activitatea se desfășoară, în aceste momente, în condiții specifice unei pandemii”, a afirmat şeful DSU la Digi24.

Referitor la declarația șefei UPU de la Spitalul Județean Ploiești care a avertizat că de câteva săptămâni medicii aleg între pacienţi şi decid pe cine să salveze deoarece nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, dr. Arafat a declarat că este în discuţii de mult timp cu medicii prahoveni. „Am detașat oameni, am făcut tot posibilul să sprijinim efortul lor și continuăm acest lucru”.

„Din păcate suntem într-o situație care nu este una normală și știe toată lumea acest lucru. Nu putem căuta normalitatea în situația în care ne aflăm acum. Toată activitatea noastră se desfășoară, în aceste momente, în condiții specifice unei pandemii. În aceste condiții, nu avem cum să invocăm modul de lucru normal, de zi cu zi. Acest mod de lucru se schimbă în cadrul unei pandemii când ai foarte multe cazuri și trebuie să-ți adaptezi activitatea.

Noi am trimis acolo medici. Azi am vorbit cu rezidenții trimiși de noi și care lucrează. De mâine mai detașăm medici acolo și nu numai acolo, și în alte zone ale țării. La acest moment, noi trebuie să stăm și să înțelegem că situația necesită efortul tuturor și înțelegerea tuturor”, a precizat Raed Arafat, conform Digi24.

Şeful DSU a afirmat că „avem nevoie toţi de personal în plus” şi a reamintit că „nu lucrăm în condiţii de normalitate”.

„Colegii medici înțeleg că sunt obosiți, înțeleg că sunt cu suprasolicitare, dar pandemia nu ne scutește și continuă și ea și încercăm să limităm răspândirea, dar impactul pe sistemul sanitar solicită și măsuri specifice cu care lumea nu e obișnuită cu ele, dar pe care trebuie să le acceptăm pentru că nu lucrăm în condiții de normalitate. (…)

Repet, nu lucrăm în condiții de normalitate și e imposibil să garantăm condiții de normalitate într-o situație de acest tip”, a menţionat Arafat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.