Liberalul Dumitru Oprea, mesaj către Ministrul Transporturilor: Pe când aplicații inteligente pentru transportul public?

0

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Transportului, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru susţinerea dezvoltării aplicaţiilor inteligente pentru transportul public de persoane.

„În marile capitale și orașe ale lumii, inclusiv în România, există aplicații inteligente integrate pentru transportul public de persoane.
Aceste aplicații oferă călătorilor informații în timp real cu privire la modalitatea de transport, trasee, distanțe, stații, legături, tarife practicate, posibilitatea de rezervare și achiziție online de bilete.
Cu toate acestea, în România, există numeroase orașe și zone în care este o adevărată aventură să călătorești, pentru că informațiile despre transport nu sunt integrate și, mai ales, nu sunt corelate”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Transporturilor detalii despre posibilitatea de a oferi datele disponibile, în condiţii legale, pentru dezvoltarea de aplicaţii inteligente pentru transportul public, atât cel feroviar, cât şi cel rutier, naval şi aerian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.