Alarmant: Nivelul de poluare din București rămâne la cote alarmante!

0

Nivelul de poluare este în continuare ridicat în Capitală, cu toate că traficul auto, considerat principala sursă de poluare, este mai scăzut, în timpul pandemiei. Reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului, airly.eu, a înregistrat, în noaptea de joi spre vineri, o depăşire de până aproape 350 la sută pentru poluarea cu particule PM 10 și PM2,5. Cea mai mare depășire a fost semnalată la staţia din Bragadiru – 347 la sută pentru poluarea cu PM 2,5 și 236 la sută pentru poluarea cu PM 10. În schimb, centrul Capitalei a fost mai puţin poluat. La staţia de pe strada Polonă a fost înregistrată o depăşire de 68 la sută pentru PM10 și 122 la sută pentru PM 2,5.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, vineri, că inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu fac verificări pentru a afla care sunt cauzele poluării înregistrate în Capitală, în noaptea de joi spre vineri.

„În momentul de faţă, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren, fac verificări şi la final vor comunica şi opiniei publice care au fost rezultatele şi mai ales care au fost sancţiunile. Ceea ce ne dorim este ca astfel de episoade să nu se mai întâmple. Şi în cazul comunei Vidra şi în cazul acelor episoade care au fost mai multe au fost date şi sancţiuni. Avem în momentul de faţă anchete penale în curs în urma cărora sper ca fiecare dintre cei care se fac vinovaţi să răspundă în faţa legii. Din cauza unor astfel de accidente, poate de multe ori autorităţile publice locale nu au gestionat la momentul respectiv combaterea acelei probleme şi evident rezolvarea ei, cel mai mult au avut de suferit bucureştenii. Vreau să cred că instituţiile statului român îşi fac datoria, că vor duce mai departe aceste anchete şi cei care se fac responsabili şi vinovaţi să plătească”, a spus Alexe, la postul Digi 24.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.