Premierul Orban, anunțul așteptat privind reintroducerea carantinei

0

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat despre posibilitatea reintroducerii carantinei, o măsură pe care Franţa a adoptat-o în marile oraşe de mai bine de o săptămână. Şeful Executivului a explicat că aşteaptă să vadă eficienţa măsurilor adoptate de autorităţi şi că în momentul de faţă nu ia în calcul un astfel de scenariu.

Întrebat despre posibilitatea reimpunerii restricţiilor, aşa cum a procedat Franţa, care se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, Orban a explicat că fiecare ţară a aplicat propriile măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„După ora 21 până la ora 6 dimineaţă nu se poate ieşi pe străzi (în Franţa, n.red). Nu se poate consuma nimic. Fiecare ţară a avut propriile măsuri pe care le-a aplicat. Noi nu aplicăm măsurile la nivel naţional.

În ceea ce priveşte funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, bistro-urilor, ea depinde de incidele de răspândire a virusului, de numărul de persoane infectate la mia de locuitori pe ultimele 14 zile. Închiderea restaurantelor nu apare decât pe un indice de peste 3 la mie. În rest, activitatea restaurantelor şi cafenenelor este permisă.

Sunt, în schimb, alte ţări care au luat decizia să închidă restaurantele şi cafenelele. Fiecare ţară a luat măsurile aşa cum au considerat că este mai util şi mai eficient în combaterea pandemiei. În fiecare ţară sursele de infectare sunt diferite”, a menţionat Orban, în timpul vizitei pe care a efectuează în Franţa luni şi marţi.

Cât despre reimpunerea carantinei, Orban a afirmat că autorităţile sanitare nu iau în calcul în momentul de faţă un astfel de scenariu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.