Liberalul Antoneta Ioniță demontează ipocrizia PSD: “Guvernul PNL este campion la rata de absorţie a fondurilor europene!

Votul din 6 decembrie devine, parcă, mai important decât oricând. De aproape nouă luni, Guvernul Orban duce o luptă acerbă împotriva unei pandemii nemiloase care a ucis mii de români și a lovit, puternic, economia. Cu toate acestea, rezultatele guvernării liberale sunt foarte bune, în ciuda corului de critici al liderilor PSD și al televiziunilor de casă ale acestora, plătite, evident, cu sume consistente pentru a perverti realitatea.

Fără un Parlament pliat pe interesele românilor, care să susțină eforturile Guvernului Orban și ale președintelui Iohannis, va fi extrem de greu ca România să câștige pariul modernizării și al recredibilizării.

Liberalul Antoneta Ionița a prezentat, punctual, pe pagina sa de Facebook, o parte dintre realizările guvernării liberale.

“Guvernul PNL este campion la rata de absorţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană.

-În mai puțin de un an de guvernare, Guvernul PNL a reuşit să atragă 2,3 miliarde de euro şi a semnat proiecte pentru încă 3,2 miliarde de euro.
-În guvernarea PSD, anul trecut a fost atras doar un 1 miliard de euro.
-Cel mai nou proiect aprobat de Comisia Europeană, aproape 200 de milioane de euro, este o parte din Autostrada Moldovei și anume centura ocolitoare a orașului Bacău.
-Este deja al doilea mare proiect de autostradă pentru care Guvernul PNL obține finanțare din fonduri europene în această toamnă. La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană aproba 875 de milioane de euro pentru Autostrada Sibiu – Pitești, o primă alocare pentrupentru finanțarea din Fondul de Coeziune a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpații.
-În doar șase luni de la instalare, Guvernul PNL a semnat contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale – Iași (investiție 500 mil. euro), Cluj (investiție de 540 mil. euro) și Craiova (603 mil. euro), spitalele promise de PSD cu bani europeni încă din 2015.
De asemenea, Guvernarea PNL a alocat un miliard euro fonduri europene pentru extinderea rețelei și racordarea gospodăriilor românilor la gaze naturale”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL, Antoneta Ionița.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.