Prezență istorică la vot în SUA. Peste 70 de milioane de americani au votat deja!

0

Peste 70 de milioane de milioane de americani au votat deja, prin corespondenţă sau în persoană, cu o săptămână înainte de alegerile americane în care preşedintele în exerciţiu Donald Trump îl înfruntă pe democratul Joe Biden, relatează AFP, citat de News.ro.

Democraţii înregistrează două treimi din voturile exprimate, însă alegătorii lui Trump recuperează puţin câte puţin acest avantaj, potrivit unor date compilate de către United States Election Project, publicate miercuri de cotidianul The New York Times (NYT).

Aceste 70 de milioane de alegători care au votat anticipat reprezintă peste 50% din voturile exprimate în ultimele alegeri prezidenţiale. Voturi anticipate se explică prin criza cauzată de pandemia covid-19 şi prin frica faţă de întârzierea poştei.

Concret, statul Texas a înregistrat aproape 87% din voturile exprimate în 2016, North Carolina 72%, Georgia 71%, iar Florida două treimi. Wisconsinul şi Michiganul se apropie de 50%.

Americanii afiliaţi taberei democrate au votat în majoritatea lor prin corespondenţă, în timp ce republicanii s-au dus la secţiile de votare.

Donald Trump s-a exprimat împotriva votului prin corespondenţă, apreciind că poate fi fraudat.

Pentru moment, democraţii îi devansează cu mutl pe republicani şi înregistrează două treimi din voturile deja înregistrate.

Însă alegătorii lui Donald Trump reduc, săptămână de săptămână, acest avantaj, la secţiile de votare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.