Trei sau patru vaccinuri împotriva COVID-19, disponibile în țările UE peste câteva luni!

0

Trei sau patru vaccinuri împotriva COVID-19 ar urma să fie disponibile în ţările din UE peste doar câteva luni, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Mai exact, vaccinurile ar putea fi gata până la finalul anului 2020 sau începutul anului 2021.

”Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat”, a declarat liderul UE, conform Reuters.

”Comisia Europeană (CE), în numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura că, atunci când sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”, a dat asigurări fostul premier belgian.

Nu doar existenţa unor vaccinuri eficiente e esenţială, spune Charles Michel, ci şi capacitatea logistică a statelor pentru a le distribui rapid către populaţie. Existenţa mai multor vaccinuri va face să apară tot felul de probleme logistice, de transport, de conservare şi de desfăşurare în campaniile de vaccinare, a mai spus el: ”De aceea, vreau să-i mobilizez pe şefii noştri de stat şi de guverne pentru a le anticipa”.

Oficialii UE au dezvăluit că doar o parte a populaţiei Uniunii Europene va putea fi vaccinată înainte de 2022.

„Nu vor exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru întreaga populație înainte de sfârșitul lui 2021”, le-a transmis luni un oficial al Comisiei Europene diplomaților statelor membre.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.