Lupul (din Kiseleff) își schimbă părul, dar năravul, ba…

Share:

Amânarea alegerilor parlamentare a devenit o uriașă miză pentru pesediști și aliații săi în ale demagogiei și iresponsabilității, Ponta și Tăriceanu. De dimineață, până seară, la televiziunile de casă, pesediștii și aplaudacii lor plătiți cu sume fabuloase cer, la unison, ca scrutinul din 6 decembrie să se amâne. Din motive, evident,  electorale. Știu că vor pierde alegerile și asta provoacă crize de isterie în sediul din Kiseleff. Urmează patru ani de opoziție, de austeritate – pentru găștile din partid abonate la banul public-care nu pot fi, încă, acceptați de Ciolacu și colegii săi.

Tocmai din acest motiv, pesediștii se dau îngrijorați de soarta românilor grav loviți de această pandemie îngrozitoare. Au uitat, însă, subit, pe cine oare mai surprinde?, faptul că de nouă luni boicotează/blochează, prin toate mijloacele și instituțiile controlate de oamenii lor, demersurile Guvernului Orban și ale președintelui Iohannis prin care se încearcă diminuarea efectelor crizei sanitare.

Ciolacu vrea dublarea pensiilor, dublarea alocațiilor, majorarea salariilor bugetarilor, deși știe foarte bune că nu există fonduri la buget! Totul se rezumă, în cazul său, la o demagogie deșănțată prin care încearcă prostirea, încă o dată, a populației. Nu l-am auzit pe Ciolacu să-și ceară scuze pentru 10 august, pentru modul în care românii au fost sfidați, umiliți și stâlciți în bătaie chiar cu complicitatea/susținerea partidului pe care îl vrea, din nou, la guvernare! Ipocrizia pesedistă depășește orice barieră! Să folosești pandemia ca un instrument electoral reprezintă, însă, o micime greu de tolerat chiar și pentru un partid precum PSD.

În timp ce “proștii ăștia din PNL”, în frunte cu Orban, care și-au asumat guvernarea, chiar în contextul unei majorități parlamentare potrivnice interesului național, se luptă cu pandemia de COVID-19 și încearcă să reducă impactul acesteia în domeniul sănătății și al economiei, pesediștii acuză, critică, urlă, fără a uita, însă, să-și prezinte fantasmagoricele programe electorale. Poate ne spuneți și nouă ce s-a ales cu pomposul program marca Dragnea pe care pesediștii de ieri și, evident, de astăzi promiteau că-l vor respecta la virgulă? Sunt convins că și „noile viziuni pesediste” în privința finanțelor, sănătății, transporturilor etc sunt similare cu cele din 2016!

Fiecare zi în care actualul Parlament se află în funcție are costuri uriașe pentru români. Este atât de simplu! Tocmai din aceste considerente, amânarea alegerilor nu poate fi luată în calcul. Numărul cazurilor de COVID crește alarmant, este adevărat. Dar situația este similară la nivel european și mondial. Belgia, Olanda și Polonia, iar lista poate continua, au peste 20.000 de cazuri noi pe zi, de peste patru ori cât România. Nimeni nu spune acest lucru. Se atacă furibund Guvernul Orban care, chipurile, nu gestionează corect pandemia. Refuz să-mi imaginez cum ar fi gestionat această pandemie fostul premier Dăncilă cu echipa sa “imbatabilă” de miniștri în frunte cu cel al Economiei, celebrul Virgil Andrușcă!

Să fim serioși! Alegerile trebuie să aibă loc pe 6 decembrie. Iar noul Parlament să își facă, cu adevărat, datoria față de milioanele de români! Un parteneriat Președinție-Parlament-Guvern va reprezenta, până la urmă, cheia modernizării, mult prea mult timp așteptată, a României!

Pentru că, până la urmă, românii au dreptul și obligația să voteze pentru o Românie puternică, demnă și modernă. O nouă zi a scadenței electoral vine, inevitabil, pentru PSD! Pentru că, până la urmă, lupul își schimbă părul, dar năravul, ba…

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.