Doctorul Mihai Craiu, o nouă postare incendiară: Școlile ar trebui să rămână deschise, iar adulții tulburați readuși la realitate prin sancțiuni severe!

0

Doctorul Mihai Craiu a făcut o postare pe reţelele de socializare, în care precizează că şcolile ar trebui să rămână deschise, iar „adulţii tulburați ar trebui readuși la realitate prin sancțiuni severe”.

Acum, cand situația devinde realmente gravă, a venit momentul să realizăm că închiderea și redeschiderea școlilor primare are un rol marginal in „mersul” pandemiei, într-o comunitate dată.

Acest articol arată că în Italia s-au deschis in Septembrie 2020 peste 65.000 școli. O lună mai târziu erau raportate cazuri de COVID19 în doar 1212 școli – adica 1.86% din toate școlile deschise. In 93% din cazuri a fost raportat un singur caz pe focar școlar, existând doar UN SINGUR focar ce avea peste 10 cazuri. https://www.nature.com/articles/d41586-020-02973-3…

În țari unde se respectă regulile și de către adulți (căci la școală majoritatea copiilor sunt complianți) focarele apărute după deschiderea școlilor sunt foarte rare. În Germania incidența îmbolnăvirilor la copiii de 5-12 ani a fost de 2 ori mai mică decât la adolescenții din aceleași școli si mult mai mică decât la adulți – https://www.eurosurveillance.org/…/1560-7917.ES.2020.25…

CONCLUZIA MEA – adulții ce nu respectă regulile, la îndemnul unor iresponsabili, sunt, de departe, combusibilul ce contribuie la actuala intensificare a flagelului pandemic. Școlile ar trebui să rămână deschise iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate prin sancțiuni severe„, a scris doctorul Mihai Craiu pe reţelele de socializare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.