Anunțul așteptat de întreaga omenire: Trei milioane de doze ale vaccinului anti-COVID, distribuite din martie 2021!

0

Josep Baselga, directorul diviziei de Cercetare și Dezvoltare Oncologică a companiei farmaceutice AstraZeneca, a declarat luni „vaccinul împotriva COVID-19 va fi într-o fază avansată de distribuție până la sfârșitul primului trimestru al anului 2020 , dacă totul merge bine”.

Laboratorul britanic estimează că până la începutul anului 2021 va avea aproximativ trei miliarde de doze vaccin anti-coronavirus, iar Josep Baselga este sigur că ele se vor dovedi eficiente.

„Lucrul „complicat” va fi să găsim o modalitate să le distribuim, având în vedere cererea care va exista”, a spus Baselga, într-un interviu la RAC1.

AstraZeneca speră că înainte de sfârșitul anului „unul, doi sau trei” dintre cele patru vaccinuri pe care le experimentează vor începe să dea „rezultate”. În cazul vaccinurilor dezvoltate de AstraZeneca împotriva Covid-19, acestea vor fi aplicate în două doze, a doua doză urmând să fie injectată la 28 de zile după prima.

Potrivit lui Baselga, în prezent există aproximativ 175 de vaccinuri anti-coronavirus la care se lucrează în toată lumea, iar 35 dintre ele se află în studii clinice cu pacienți și 10 în faza finală de verificare.

Cu toate acestea, el a subliniat că „vaccinul va ajuta, dar nu este singura soluție” și a subliniat că AstraZeneca dezvoltă și un tratament prin „anticorpi monoclonali”. Există 16 astfel de tratamente în dezvoltare, iar unul în mod special „este grozav”, a mai subliniat specialistul.

Directorul AstraZeneca este încrezător că după o iarnă care va fi „oribilă” vara viitoare va fi „relativ normală”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.