Deputatul USR, Marius Bodea: „Iașiul intră în beznă cu primarul Chirica”

Share:

Situația jenantă în care s-a aflat Iașul aseară, cu nocturna de la stadion care s-a stins în timpul meciului cu Viitorul, este apogeul bătăii de joc cu care administrația Chirica a tratat sportul ieșean în ultimii 5 ani. Stingerea nocturnei a însemnat pierderea meciului cu 0-3 de către echipa ieșeană, conform regulamentului, deși la momentul rușinii conduceam cu 2-1.

Stadionul este administrat de Primărie, așa că dl. Chirica ar trebui să pună capul în pământ de rușine, nu să facă iarăși pe pompierul-piroman. Adică tot el are tupeul să constituie «comisii de anchetă». E jenant! Ar trebui o Comisie de Anchetă pentru a se verifica modalitatea premeditată prin care primarul Chirica a subminat sportul ieșean în ultimii ani. Astăzi suntem în situația absolut rușinoasă de a nu mai avea echipe în prima divizie, cu excepția fotbalului care, atunci când nu pierde pe teren, pierde la masa verde pentru că se stinge nocturna.

În domeniul sportului, Iașul, al doilea oraș ca mărime din țară, cu aproape 400.000 de locuitori, cu cea mai veche universitate și cea mai semnificativă bază de selecție din țară, a ajuns să nu mai conteze. Este nedrept pentru istoria sportului ieșean și pentru potențialul nostru extraordinar. Din prima ligă s-au retras echipele de rugby, handbal masculin, baschet masculin și feminin din cauza neonorării promisiunilor de finanțare din partea Primăriei.

Parteneriatul cu Fotbal Hebdo sau aducerea finanțatorului Horia Szabo, prezentate de Chirica drept soluții miraculoase pentru salvarea echipei de fotbal, s-au dovedit a fi eșecuri lamentabile. Clubul este azi aproape de faliment, cu datorii ce se rostogolesc de la lună la lună, cu salarii neplătite jucătorilor. Echipa de fotbal a fost folosită de Chirica, primarul pesedist transferat la PNL Iași, doar ca imagine pentru propria sa campanie electorală.

Marius Bodea, Deputat al Uniunii Salvați România

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.