Medicul Alexandru Rafila avertizează: Transportul în comun-cel mai mare focar de infectare cu COVID!

Share:

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi candidat din partea PSD la alegerile parlamentare, atrage atenţia încă odată că cel mai mare pericol de infectare cu coronavirus este transportul în comun. De asemenea, acesta sugerează că ar fi de preferat ca angajatorii să poată împărţii lucrătorii în trei ture pentru a se putea evita o posibila aglomeraţie în mijloacele de transport.

„Nu am avut nicio săptămână care să spunem că s-a stabilizat creşterea. Suntem pe trend ascendent. Spitalele au o capacitate limitată. Singura soluţie de a contracara ocuparea paturilor este să facem ceva să stopăm această pandemie. Trebuie luate nişte măsuri asumate de Guvern.

Dacă această creştere va fi la fel, în două săptămâni vom depăşi la 10.000 de cazuri şi nu vom mai avea paturi la ATI. Trebuie să iei măsura potrivită la timpul potrivit.

Măsura restricţiei circulaţiei pe timp de noapte e o limitare, dar mai mult se referă la oamenii care se mai duc la tot felul de activităţi private. Acest lockdown necesită o decizie politică. Situaţia a fost prezentată aşa destul de roz. E bine că s-au alocat paturi suplimentare, dar creşterea aceasta trebuie limitată. Nu paturile sunt problema, ci personalul care să le deservească.

Consecinţele sunt creşterea mortalităţii. Carantinarea pe străzi nu cred că se poate face în Bucureşti. Activităţile suspendate sunt foarte clare, persoanele vârstnice ies foarte rar afară în această perioadă. Eu nu înţeleg cum se poate desfăşura astfel de operaţiune. Modelul acesta nu l-am văzut aplicat în vreo ţară. Dacă se va lua această decizie trebuie asumată şi comunicată. În mod evident, pericolul cel mai mare, mai ales în Capitală, e transportul în comun. Ar fi fost bine să se împartă în trei turele de muncă”, a declarat Alexandru Rafila

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.