Premierul Orban pune „punctul pe i” în privința presiunilor de carantinare a Bucureștiului

0

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică , după o vizită la call-centerul DSP București, că nu s-a luat decizia carantinării Capitalei. Şeful Executivului a precizat că deocamdată evaluăm măsurile care au fost adoptate, daca vor fi necesare si alte masuri, vom anunta”. Şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu ia în calcul carantinarea Bucureştiului. 

Premierul Ludovic Orban a vizitat, duminică, call-centre-ul DSP Bucureşti. El a ţpnut să le mulţumească voluntarilor de la Medicină care răspund cetăţenilor care au nevoie de informaţii despre coronavirus.

144 de voluntari vor lucra în două schimburi pentru a răspunde la cele 72 de telefoane care au fost operaţionalizate pentru a creşte gradul de răspuns la solicitările cetăţenilor, a anunţat premierul.

„Am făcut o vizită pentru a le mulţumi voluntarilor care ne ajută. Aici e asigurat un call-center cu 72 de posturi prin care se comunică cu cetăţenii municipiului Bucureşti”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după o vizită la call-centre-ul DSP de pe Arena Naţională.

Acesta a precizat că este un call-center suplimentar faţă de cele care există deja.

Premierul României Ludovic Orban atrage atenția că deși avem cazuri de infectare cu coronavirus numărul acestora nu este unul mare, iar ritmul de creștere al numărului de infectări nu e unul accelerat la fel ca în alte țări europene.

„Măsurile luate de diferite țări europene au fost luate în urma unei creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări.

Noi am prevăzut astfel de măsuri. Am închis peste tot unde s-a depășit 3 la mie aceste activități, legate de baruri, restaurante.

Încă de la prelungirea stării de urgență am interzis evenimentele private – nunți, botezuri, evenimente private unde nu se respectă regulile de protecție sanitară.

Măsurile sunt condiționate de depășirea unui anumit indice de răspândire. Avem astfel de măsuri în vigoare.

În București vrem să vedem efectele măsurilor adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, va exista deja o decizie legat de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri, în urma analizelor pe care le vom face, vom lua decizii și le vom anunța.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a mulţumit primarului Capitalei, Nicuşor Dan, pentru că „a întărit capacitatea ambulanței, a luat măsuri și a suplimentat cu 40 de cadre medicale”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.