Băsescu și Tomac vizează un scor de 10+ la parlamentare. PMP, decis să câștige „pariul modernizării României”!

0

În plină pandemie de COVID-19, în plin război” PNL-PSD, scrutinul din 6 decembrie devine, parcă, mai important decât oricând. România are nevoie de normalitate, de stabilitate, de instituții depolitizate, de o administrație publică performantă, de un Parlament pliat pe interesele românilor nu pe mizele electorale ale unui partid sau al altuia.

Pentru oricine a urmărit viața politică și parlamentară a ultimilor patru ani este evident că Partidul Mișcarea Populară reprezintă o alternativă viabilă la demagogia, aroganța și incompetența pesediștilor. Atacurile furibunde, din ultimele luni. la adresa lui Traian Băsescu arată, cu vârf și îndesat, că liderii PSD, susținuți de televiziunile de casă, se tem de PMP. Pentru că un atac la adresa lui Băsescu este indirect un atac la adresa PMP, partidul pe care l-a creat și l-a propulsat, cu multă, multă muncă, în Parlamentul României și Parlamentul European.

Traian Băsescu este un lider politic extrem de incomod. Uriașa sa experiență politico-administrativă îi permite, din plin, să nu facă niciun fel de concesii. Traian Băsescu vorbește apăsat, argumentat, fără compromisuri și asta deranjează. Un lider politic care a câștigat două mandate de președinte, care a traversat România, cu pierderi minime, printr-o criză economică devastatoare și care și-a asumat, în consecință, riscuri electorale uriașe nu va fi niciodată redus la tăcere. Oricâte diversiuni l-ar viza, oricâte campanii denigratoare l-ar avea ca țintă… Să nu uităm că Traian Băsescu a câștigat și două mandate de primar general. Este cel mai influent lider politic postdecembrist și asta îl transformă, inevitabil, într-o țintă. Faptul că este și astăzi, în picioare, apărând interesele României la Parlamentul European, spune multe despre omul și politicianul Traian Băsescu.

Pariul lui Traian Băsescu, PMP, a fost câștigător la toate scrutinele electorale. A intrat în Parlament, în Parlamentul European, are consilieri generali în Capitală, consilieri locali în toate sectoarele. Nici la nivel național situația nu este alta în contextul în care scorul obținut de PMP la alegerile locale se apropie de șapte la sută. Iar ritmul de creștere continuă, ultimul sondaj creditând PMP cu aproape opt la sută.

Traian Băsescu a avut mână bună și la tineri. Liderul PMP, Eugen Tomac, a confirmat din plin. Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP Sector 1, de asemenea. Ca și liderul PMP București, Sebastian Moise,  Mihail Neamțu, iar lista (este îmbucurător de) lungă.

Testul alegerilor locale din 27 septembrie a fost trecut cu brio de Eugen Tomac. Am spus-o și o voi repeta la nesfârșit, modul în care tânărul Eugen Tomac a gestionat alegerile locale este lăudabil. Exclus din ecuația anti-PSD din București, Tomac a strâns rândurile partidului, a traversat România în lung și în lat, a lansat și susținut mii de candidați, a îmbărbătat filialele și a mers mai departe. Iar PMP a ieșit cu fruntea sus din acest scrutin.

Tragetul impus de Tomac, de peste zece la sută la parlamentare, este unul ambițios. Dar realizabil. Pentru că liderii PMP, sprijiniți de Traian Băsescu, au soluțiile aferente.Și candidați pe măsură. De la Eugen Tomac și Cristian Diaconescu până la Sebastian Moise și Ioana Constantin, de la Mihai Neamțu și Petru Movilă, până la Dorel Onaca și Dragoș Chitic, de la Constantin Codreanu până la Cătălin Avramescu și Alexandru Leșco…

Lupta împotriva pensiilor speciale, a reducerii numărului de parlamentari, continuă din partea parlamentarilor PMP. În timp ce liderii USR inundă România în demagogie comportându-se pe mai departe ca un ONG revoltat de toate și de tot, PMP a pus umărul, după debarcarea PSD, la stabilizarea României.

Scrutinul din 6 decembrie va arăta ca PMP își va pune serios amprenta și asupra noului Parlament Iar o alianță alături de PNL reprezintă cheia unei guvernări de dreapta care va moderniza și recredibiliza România!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.