Detalii șocante despre atentatorul din Viena

0

Noi detalii despre identitatea autorului atacului din Viena au fost date publicității de autoritățile austriece. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, născut în oraș din părinți de origine albaneză. Anul trecut, acesta a fost condamnat la închisoare, fiind cunoscut serviciilor de informaţii interne pentru că voia să plece în Siria.

Atacatorul din Viena, Kujtim Fejzulai, fusese condamnat pentru implicare într-o organizaţie teroristă, a anunțat ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer.

În aprilie 2019, tânărul a primit 22 de luni de detenție pentru că încercase să plece în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste Statu Islamic, alături de 90 de persoane. A fost eliberat condiționat pe 5 decembrie, beneficiind de prevederile legii penale juvenile, a precizat ministrul.

Atacul de luni seară s-a soldat cu cinci morți și 17 răniți. Atacatorul a fost ucis de poliție. Asupra sa au fost găsite o puşcă de asalt şi mulajul unei centuri explozive.

Guvernul austriac a declarat trei zile de doliu naţional, de marţi până joi. ”Gândurile şi compasiunea noastră se îndreaptă către victime, răniţi şi familiile lor în aceste ore foarte dificile pentru Republica Austria”, a transmis Cancelarul Sebastian Kurz.  ”Nu vom permite niciodată ca ura să câştige teren”, a mai spus Șeful guvernului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.