Suspans în alegerile prezidențiale din SUA. Trump acuză fraude, Biden își clamează posibilul succes

0

Suspans în alegerile prezidențiale din Statele Unite, în condițiile în care, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, numărul celor care au votat deja a atins cote record. Americanii au de ales între președintele în exercitiu, republicanul Donald Trump, și candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

Preşedintele republican în exerciţiu, Donald Trump, a câştigat în statul-cheie Texas, bastion republican şi al doilea stat în privinţa numărului de mari electori, astfel că avansul democratului Joe Biden a fost redus, relatează Fox News şi NBC News, preluate de AFP şi DPA.

Cei 38 de mari electori obţinuţi în Texas reprezintă o victorie-cheie pentru Trump.

Republicanul a ajuns la un total de cel puţin 213 mari electori, comparativ cu 237 pentru democrat, potrivit DPA.

Este nevoie de 270 de mari electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în SUA.

Democraţii au încercat să iasă învingători în Texas, un bastion republican, datorită populaţiei latino-americane tot mai numeroase.

Nu sunt cunoscute rezultatele din nouă state, printre care Pennsylvania, Michigan, Wisconsin şi Carolina de Nord.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că „este pe cai mari” pentru a câştiga scrutinul prezidenţial şi a susţinut că oponenţii săi încearcă „să fure alegerile”.

„Suntem pe CAI MARI, dar ei încearcă SĂ FURE Alegerile. Nu-i vom lăsa niciodată să facă asta. Nu se mai poate vota după ce Secţiile s-au închis!”, a scris Trump pe Twitter, după câteva ore bune de tăcere pe reţelele de socializare.

\”\”O să fac o declaraţie la noapte. O mare VICTORIE!”, a adăugat Trump, într-un al doilea tweet.

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că este „pe drumul cel bun pentru a câştiga alegerile” prezidenţiale împotriva republicanului Donald Trump, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Fiţi încrezători, vom câştiga”, a spus fostul vicepreşedinte american în faţa susţinătorilor săi reuniţi pe sistem \”drive-in\” în fieful său din Wilmington, statul Delaware.

„Considerăm că suntem pe drumul cel bun pentru a câştiga alegerile”, a afirmat Biden, sub claxoane entuziaste.

„Suntem încrezători în legătură cu Arizona”, un stat-cheie, a adăugat Biden, 77 de ani, făcând apel la răbdare.

„Suntem în cursă în Georgia (…) Suntem încrezători în legătură cu Wisconsin şi Michigan. Vom câştiga în Pennsylvania”, a mai spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.