Avertisment dur al lui Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca: Vom putea ajunge la 20.000 de români infectați zilnic cu COVID-19!

Share:

În luna decembrie am putea ajunge chiar şi la 20.000 de cazuri zilnice de coronavirus, avertizează Radu Ţincu, medic la secţia ATI a Spitalului Floreasca. Soluţia pentru a nu ajunge în acea situaţie ar fi, din punctul său de vedere, un lockdown local, valabil pentru zonele în care s-a depăşit rata de incidenţă.

„Am spus că dacă nu se vor implementa măsuri care să oprească transmiterea virusului în comunitate, vom ajunge la 20.000 de cazuri în luna decembrie. Acest lucru e determinat de faptul că în momentul în care vom avea din ce în ce mai multe cazuri pozitive în comunitate, ritmul de îmbolnăvire va fi accelerat. Într-un fel se va comporta virusul cu 3-4.000 de cazuri pe zi, altfel va fi dacă vom avea 10-12.000 de cazuri pe zi. Se va accelera ritmul exponenţial. În lipsa măsurilor, sigur că vom putea ajunge şi la acest scenariu”, a declarat medicul pentru Romania TV.

„După cum vedeţi, măsurile din Bucureşti din ultimele două săptămâni nu au avut efectul dorit. Măsurile implementate nu reuşesc să stăpânească fenomenul. În momentul în care vezi că ai sistemul sanitar aproape copleşit, trebuie luate în calcul măsuri mai dure. Mă gândesc la lockdown.

Carantina de noapte a fost una dintre ideile pe care eu le-am propus acum două săptămâni. Era utilă pentru că multe din focarele de transmitere au fost realizate la petrecerile de noapte. Dar acum singura posibilitate de a potoli această transmitere e un lockdown local pentru care s-a depăşit rata de incidenţă”, a adăugat medicul Radu Țincu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.