Mircea Fechet, nou ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

0

Mircea Fechet va fi noul ministru al Mediului, după ce Costel Alexe a demisionat din funcţie pentru a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Alexe, precum şi pe cel prin care îl numeşte pe Mircea Fechet în funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Mircea Fechet  a depus astăzi jurământul, iar ceremonia a avut loc la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

În prezent, Mircea Fechet este secretar de stat în Ministerul Mediului.

Costel Alexe a demisionat din funcţie după ce a fost ales, la alegerile locale din 27 septembrie, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Fost consilier local PNL Bacău, Mircea Fechet a fost numit în noiembrie 2019 în funcţia de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Mircea Fechet are 39 de ani, este căsătorit și are doi copii. În urmă 2018, Fechet a demisionat din funcțiile deținute în PNL și din Consiliul Local, pentru a se angaja auditor extern la Curtea de Conturi. În guvernarea USL, el a mai deținut o funcție de conducere la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

„M-a bucurat propunerea lui Ludovic Orban de a face parte din cabinetul său. Este o responsabilitate, mai ales că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este unul cu o problematică extrem de complexă, unde se iau decizii de maximă importanță. Probabil a contat experiența mea anterioară și faptul că am demonstrat că sunt om de echipă”, a declarat Mircea Fechet, pentru Ziarul de Bacău.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.