Vom asista la „marea împăcare” Pieleanu-Ciolacu? Sondaj cu dedicație pentru PSD!

Share:

După „umilința” de la alegerile locale când exit-poll-urile date publicității de Avangarde au avut o „marjă de eroare” uriașă, care în orice țară civilizată ar fi avut repercusiuni serioase, „sociologul național, Marius Pieleanu, a ieșit, din nou la rampă. Într-o încercare, probabil disperată, de a reintra în grațiile  liderilor PSD, Pieleanu  a aruncat pe piață, nici nu se putea altundeva decât la Antena 3,  un sondaj ce pare rupt de orice realitate. Și cum prietenia nu poate fi reînnodată decât printr-un sondaj cu dedicație pentru mai-marii din Kiseleff, Avangarde prezintă PSD pe cai mari, cu o intenție de vot de 31 la sută.

În contextul în care liberalii sunt creditați cu un scor de (doar) 33 la sută, Marius Pieleanu vrea să arate, nu-i așa, românilor, că lupta electorală se duce umăr la umăr. De unde putea să rupă voturi Pieleanu pentru a-i îmbuna pe Ciolacu, Stănescu, Firea și alți perdanți ai scrutinului din 27 septembrie? Simplu! A pus în contul PSD, după calculele mele, vreo trei procente (minim) de la PMP (creditat în sondajul Avangarde cu cinci la sută), vreo trei de la Pro România ( cinci la sută), vreo trei de la USR (15 la sută), și tot vreo trei de la liberali… Pentru că scorul real al PSD nu depășește, astăzi, 20-22 la sută!

Pieleanu pregătise terenul cu o seară înainte, tot la Antena 3, când nu a ezitat să spună că președintele Iohannis a pierdut, nu-i așa, vreo 14 la sută la capitolul încredere electorală în contextul “gestionării ineficiente a pandemiei de COVID-19”.

Din păcate, pentru Pieleanu și Avangarde, după uriașa diversiune sau incompetență din seara zilei de 27 septembrie, credibilitatea sa ca sociolog se apropie de cota de avarie. Totuși, rămâne de apreciat modul în care prin acest sondaj (cu dedicație) pentru PSD încearcă să-și răscumpere greșeala și să arate că poate fi, încă, util social-democraților!

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.