Decizie importantă a Guvernului Orban: Insula Belina revine în proprietatea statului!

Share:

Așteptarea a luat sfârșit! Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, care a precizat că decizia este, practic, „o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului”. În urmă cu șapte ani, insula Belina din Teleorman a fost trecută în proprietatea Consiliului Județean Teleorman, fiind concesionată apoi firmei controlate de Liviu Dragnea – TelDrum.

„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal”, a afirmat Dancă, citat de Agerpres.

El a spus că prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului: „Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

Astfel, după șapte ani, Insula Belina revine în domeniul public după transferul la Consiliul Județean Teleorman, concesionată apoi firmei TelDrum, controlată de Liviu Dragnea.

În 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu o suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate firmei Tel Drum.

În 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu o suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate firmei Tel Drum.
Transferul a fost parafat, în noiembrie 2013, cu ajutorul oamenilor de încredere ai lui Liviu Dragnea – Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării de atunci, și Rovana Plumb, ministrul Mediului la acea dată. Guvernul Ponta a adoptat Hotărârea nr. 943 pe 27 noiembrie 2013, privind transmiterea unor părți de imobile din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, precum și darea în administrarea Consiliului Județean Teleorman a unor părți de imobile aflate în domeniul public al statului și administrarea Administrației Naționale „Apele Române”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.