Anunț șocant al șefului forțelor armate britanice. Pandemia ar putea declanșa al treilea război mondial!

0

Există riscul declanşării unui alt război mondial din cauza nesiguranţei care există la nivel global şi a crizei economie provocate de pandemia de coronavirus. Avertismentul a fost lansat de şeful forţelor armate britanice, Nick Carter.

Într-un interviu acordat cu prilejul Duminici Pomenicii, comemorarea desfăşurată în fiecare an în Marea Britanie în amintirea celor ucişi sau răniţi în cele două conflagraţii mondiale, Nick Carter a atras atenţia că escaladarea tensiunilor regionale şi greşelile de judecată ar putea genera un conflict extins, notează agenţia Reuters.

„Cred că trăim într-un moment în care lumea este un loc foarte nesigur şi neliniştit şi, desigur, dinamica competiţiei globale este deopotrivă o caracteristică a vieţilor noastre, şi cred că riscul real pe care îl avem cu un număr destul de mare de conflicte regionale aflate în desfăşurare în acest moment este să ne confruntăm cu o escaladare pornită dintr-o eroare de judecată”, a declarat Carter la Sky News.

Întrebat dacă există o ameninţare reală de declanşarea a unui alt război mondial, oficialul britanic a răspuns:
„Spun că există un risc şi trebuie să fim conştienţi de aceste riscuri”.

Nick Carter a devenit şeful armatei britanice în 2018. El a afirmat că este important să ni-i amintim pe cei care au murit în războaiele precedente, ca un avertisment pentru cei care ar putea repeta greşelile trecutului.

„Dacă uităm de oroarea războiului, atunci cred că cel mai mare risc este că oamenii ar putea considera că a merge la război este un lucru rezonabil”, a avertizat el. „Trebuie să ţinem minte că poate că istoria nu se repetă, dar are o ritmicitate, şi dacă privim în urmă la ultimul secol (şi la perioada de) dinaintea ambelor războaie mondiale, cred că nu se poate pune la îndoială faptul că a existat o escaladare care a dus la erori de judecată care au dus în cele din urmă la războaie de proporţii pe care sperăm să nu le mai vedem vreodată”, a explicat oficialitatea britanică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.