Ministrul Cîțu contrazice prognozele Comisiei Europene: Contracția economiei României va fi de cel mult 4 la sută!

0

Comisia Europeană prognozează o scădere a economiei României cu 5,2%, însă Florin Cîțu spune că va fi o contracție de cel mult 4%. Ministrul de Finanțe susține că prognozele noastre sunt mai aproape de adevăr decât cele ale oficialilor europeni, informează Realitatea.net.

Comisia Europeană a publicat previziunile economice de toamnă, iar cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru România. Economia scade, șomajul și deficitele cresc, inflația este și ea pe plus.

„Economia României va scădea cu 5,2 % în 2020 şi va creşte cu aproximativ 3,3 % în 2021 şi cu 3,8% în 2022, în timp ce rata şomajului va urca cu 5,9% în acest an şi cu 6,2% anul viitor, iar inflaţia va creşte cu 2,5%, la fel şi în 2022”, arată previziunile de toamnă pulicate săptămâna trecută de Comisia Europeană.

Azi, la bilanțul unui an de guvernare, Florin Cîțu a declarat că va fi o contracție de doar 4% a economiei românești anul acesta.

„Cred că anul acesta economia va avea o contracție de 4% plus minus 3 puncte procentuale. Vom avea o revenire în „V” a economiei, deja datele de la producția industrială și cele de la consumul cu amănuntul îmi dau dreptate. Noi am avut dreptate! România este singura țară din Uniunea Europeană care evită recesiunea tehnică și cred că estimările noastre sunt mai aproape de adevăr decat cele de la Comisia European, chiar daca e o piata volatilă.

Sunt cateva cheltuieli ce trebuiesc reajustatre, din cauza pensiilor, a banilor de la sanatatre. Nu vom avea o rectificare bugetara cu multe surprize.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.