Vânzare șoc: Orange România, noul proprietar al Telekom România Communications

0

Orange România a anunţat luni că a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications, Orange urmând a plăti un preţ de achiziţie total de 268 de milioane euro.

„Orange România anunţă că a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR), într-o tranzacţie care va accelera, în mod semnificativ, strategia Orange de a deveni prima alegere a clienţilor pentru servicii convergente pe piaţa locală. Orange va plăti un preţ de achiziţie total de 268 milioane euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă şi considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacţiei, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications şi incluzând baza de clienţi convergenţi”, a anunţat Grupul Orange.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications (TKRM). „La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant”, anunţă OTE, la rândul său.

La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor.

Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Achiziţia Telekom Romania Communications de către Orange România va determina o creştere a competitivităţii în piaţă, securizând totodată viitorul companiei prin investiţii pe termen lung, prin sprijinirea transformării digitale a economiei şi societăţii româneşti, oferind astfel perspective stabile şi pozitive pentru angajaţii săi, spun reprezentanţii OTE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.