Bucureștenii, beneficiarii parteneriatului Nicușor Dan-Ludovic Orban. Rețeaua de termoficare va fi reabilitată din bani europeni!

0

Ce nu a reușit Gabriela Firea, în patru ani la Primăria Capitalei, a reușit, în doar două săptămâni, noul primar general, Nicușor Dan. Totul a fost posibil datorită parteneriatului onest, în favoarea bucureștenilor, dintre primarul general, Nicușor Dan și premierul Orban. Un parteneriat care va conduce Bucureștiul acolo unde îi este locul, între orașele moderne ale Europei civilizate.

Lăudabil este modul în care Nicușor Dan a reușit, în doar două săptămâni, să schimbe fața Primăriei Capitalei în condițiile în care transparența, deschiderea față de cetățean și oprirea robinetului jafului de la bugetul Primăriei s-au dovedit, din start, promisiuni onorate. Schimbarea mentalității angajaților Primăriei Capitalei reprezintă o (altă) uriașă provocare pentru Nicușor Dan care, sunt convins, va reuși să-și facă, rapid, înțeles punctul de vedere față de aplicarea legii, corectitudinea și implicarea totală a funcționarilor din Primărie și instuțiile subordonate.

Concret, Primăria Capitalei a obținut bani pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Premierul Ludovic Orban a participat, marți, la semnarea contractului de finanțare din fonduri europene a proiectului privind reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului București.

”Este un proiect mare, o strategie care face parte din prioritățile primarului general. Sunt 2.953 de km de distribuție a energiei termice în care e nevoie să investim și să se găsească un plan, să sprijinim investițiile prioritare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene – Marcel Boloș.

La rândul său, premierul a anunțat noi măsuri de sprijin pentru Primăria Capitalei.

”Am oferit garanția unui parteneriat loial în serviciul bucureștenilor între Primăria Generală și Guvern. Din pacate, în ultimii 12 ani, au exercitat funcția de primar oameni străini de problemele bucureștenilor, care au promis reducerea facturilor și autostrada suspendată și nu au făcut nimic. Astăzi, avem un prim eveniment, semnarea contractului de finanțare din fonduri europene a rețelei de termoficare. Este un început, va fi urmat de mai multe proiecte în domeniul sănătății, energiei, termice, vor urma lucrări extrem de importante între Primăria Capitalei și Guvern.

Este nevoie de investiții majore pentru a crește randamentul sistemului de temoficare. La acest moment pierderile sunt uriașe. Randanentul sistemului de producere și furnizare a energiei termice fac ineficient sistemul. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Ministerul Economiei unde vom discuta de ELCEN pentru a face investiții importante care să asigure randamente comparabile cu sistemele uniunii europene. Am prevăzut sume importante pentru izolarea termică a clădirilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

”O să urmeze procedura de semnate electronică”, a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.