Maria Grapini, mesaj către timișoreni: Partidul Puterii Umaniste a propus, la parlamentare, oameni noi, necompromiși, care au performat în profesia lor!

0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a cerut, nu o dată, amânarea alegerilor parlamentare, în contextul „exploziei” alarmante a numărului cazurilor de coronavirus. Sănătatea cetățenilor a reprezentat o prioritate absolută pentru Maria Grapini. În contextul în care guvernanții au decis organizarea, în ciuda pandemiei, a alegerilor parlamentare, europarlamentarul umanist a făcut precizări importante despre acest subiect, la Radio Timișoara.

“Am argumentat, de multe ori, în spațiul public, de ce trebuie să se amâne alegerile parlamentare. Dacă, totuși, s-a luat decizia organizării, în ciuda pandemiei, a alegerilor, vreau să spun cetățenilor de ce trebuie să mergem la vot. Dacă nu vom merge la vot, dacă ne vom mulțumi doar să spunem că Parlamentul nu este bun, că toată clasa politică nu este bună, că sunt aceiași politicieni, și nu mergem la vot să alegem altfel, oameni noi în politică, nu vom putea aștepta o schimbare în bine. În aceste condiții, vom avea, timp de patru ani, un Parlament indecis, cum a fost și acesta, care nu își ia în serios rolul de legiferare și care nu este, cu adevărat, reprezentantul cetățenilor pentru ca, să nu uităm, Parlamentul este cea mai reprezentativă instituție. Vom avea, în continuare, un Parlament care întârzie adoptarea unor măsuri importante și care are o prioritate greșită în privința legislației”, a precizat europarlamentarul Grapini.

Maria Grapini și-a exprimat nemulțumirea că, după patru ani, cu actualul Parlament, nu avem legea răspunderii magistraților și nici una a pensiilor, etică și echitabilă.

„Trebuie ca două persoane care au lucrat același număr de ani și au avut aceeași profesie să aibă pensii similare și nu diferite, în funcție de ce lege a pensiilor exista în anul în care au ieșit la pensie. Mai mult, vedem că, după patru ani, nu am reușit să facem ceva pentru a readuce românii acasă. De asemenea, nu am reușit să creăm locuri de muncă, în propria țară, să dezvoltăm IMM-urile și să reușim, ca atare, să reducem șomajul în rândul tinerilor, prin crearea de noi locuri de muncă pentru aceștia”, a mai spus Maria Grapini.

„De aceea, Partidul Puterii Umaniste  a propus în circumscripția județului Timiș – și, personal, m-am ocupat de mai multe județe printre care și Timiș – oameni noi, oameni care nu au mai candidat pentru un loc de parlamentar. Dar fiecare om în parte, pe parcursul campaniei electorale, se poate interesa cine sunt candidați înscriși în cursă. Noi am ales oameni care au reușit în profesia lor, fie că vorbim de oameni de afaceri, de profesori sau ingineri. Am mers pe ideea de a avea un segment de oameni tineri care au performat în profesia lor și care nu sunt compromiși. Iată că avem o ofertă electorală competitivă și cetățenii din circumscripția Timiș au pe cine alege. Dacă nu sunt mulțumiți de PSD, PNL, PMP și alte partide parlamentare care au , mai mult sau mai puțin, gradul lor de vinovăție pentru situația de acum, cetățenii au posibilitatea să aleagă oameni noi. În caz contrar, această situație se va perpetua și în următorii patru ani”, a completat europarlamentarul umanist.

„În fața abuzurilor din sistemul judiciar, PPU-sl a pus printre prioritățile sale legislative – dar pentru asta trebuie să ajungem în Parlament – o lege a răspunderii magistraților. De asemenea, dacă oamenii se plâng astăzi de dezastrul din Sănătate, Partidul Puterii Umaniste a pus ca prioritate o reevaluare a sistemului de Sănătate și punerea în aplicare a prevederii din Constituție potrivit căreia toți oamenii trebuie să aibă acces la serviciile de sănătate. Dar trebuie, în primul rând, să existe prevenție și o infrastructură, atât in mediul rural cât și urban, pentru toți cetățenii”, a conchis Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.