Anunț așteptat al Comisiei Europene: Contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin, împotriva COVID-19, cu Pfizer și BioNTech

Share:

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru a achiziţiona 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, transmite Reuters. Încheierea acestui contract vine ca urmare a anunţului făcut de grupul farmaceutic american Pfizer Inc. că vaccinul său experimental dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

Președinta Comisiei Europene a anunțat semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. „Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”, a transmis Ursula von der Leyen.

„Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri”, spunea preşedintele Comisiei Europene.

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane. Dozele vor fi împărţite tuturor statelor membre.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii.

Comisia Europeană a mai încheiat astfel de contracte cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson şi continuă negocierile cu Moderna, CureVac şi Novavax.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.