Ioana Constantin declară război populismului și demagogiei politice: „PMP- singurul partid care are un proiect de țară: reîntregirea României”

0

Despre înnoirea clasei politice se vorbește de peste 30 de ani. Cu toate acestea, prea puține partide politice și prea puțini lideri au mișcat lucrurile în direcția reformării clasei politice. Notă discordantă face, însă, PMP, partid care a pus un accent deosebit pe tineri. Un partid care este condus de un lider tânăr, europarlamentarul Eugen Tomac, care a condus, partidul, prin bătălii electorale importante. Iar PMP este astăzi, partid europarlamentar, parlamentar și cu mii de primari, consilieri locali și județeni în toată țara.

Secretar general adjunct al PMP, Ioana Constantin, este unul dintre tinerii de viitor ai PM și ai politicii românești. Îl secondează, pe lista PMP București la parlamentare, pe Eugen Tomac. La doar 30 de ani, Ioana Constantin și-a asumat responsabilitatea intrării în cursa pentru Primăria Sectorului 1. În contextul în care se anunța un „război pe viață și pe moarte” între pesedistul Tudorache și Clotilde Armand, noul primar, susținută de PNL și Alianța USR-PLUS, Ioana Constantin  a dus o campanie electorală pliată pe nevoile locuitorilor din sector. A traversat sectorul în lung și în lat, a discutat cu zeci de mii de oameni, le-a ascultat păsurile și le-a oferit soluții la problemele și necazurile lor, a încercat să le redea încrederea într-un sector modern, civilizat, european. O campanie alături de oameni, pentru oameni, printre oameni. Faptul că Ioana Constantin a reușit un onorabil loc pe podium la alegerile din sectorul 1 spune multe, deși sunt convins că tinerețea Ioanei Constantin a jucat, în cazul său, un efect de bumerang cât timp cetățenii încă girează, cu greu, tinerețea.

În ultimii patru ani, Parlamentul, confiscat de PSD, a uitat că menirea sa este alta. Tocmai din aceste condiții, votul din 6 decembrie devine mai important decât oricând. Iar noul Parlament trebuie să fie unul pliat, nu pe interesele unui partid sau al altuia, ci pe interesul național.

Iar tinerii bine pregătiți, precum Ioana Constantin, trebuie să joace un rol important în recredibilizarea Parlamentului.

Ioana Constantin consideră că cel mai important important lucru este „refacerea punții dintre cetățeni, instituții și clasa politică”. „Prioritatea zero, după sănătate și educație, devine salvarea locurilor de muncă și sprijinirea antreprenoriatului. Nu mai e loc pentru populism”, susține Ioana Constantin.

„E timpul să mișcăm România înainte! Printre primele mele voturi a fost cel pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari, la referendumul din 2009. Suntem la un deceniu distanță, iar voința a aproape 8 milioane de români nu a fost pusă în practică. Azi sunt în singurul partid care a depus 2 proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari. Și în singurul partid care are un proiect de țară: reîntregirea României”, mai spune Ioana Constantin, care și-a exprimat convingerea „că oamenii onești care iubesc România pot să o reașeze pe făgașul corect”.

„E timpul să mișcăm România înainte”, pe drumul modernizării și al reformării. Altă variantă nu există!

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.