Liberalul Robert Sighiartău: “Marcel Boloș- profesionistul fondurilor europene. Oamenii care fac sunt la PNL. Cei care blochează sunt la PSD!”

De liberalul Ilie Bolojan s-a scris mult. Un profesionist pentru care administrația publică nu înseamnă politică de partid. Înseamnă, înainte de toate, competență, profesionalism, soluții, transparență, o echipă competitivă pliată pe interesul și nevoile comunității pe care trebuie, cu cinste, să o reprezinți. Un profesionist care a dus Primăria Oradea, pe care a administrat-o, timp de 12 ani, în topul municipiilor din România. De o lună este președintele Consiliului Județean fiind ales, cu un vot zdrobitor, de bihoreni. Un liberal pur-sânge care a demonstrat că atunci când vrei, poți schimba, din temelii, un municipiu, un județ, o țară. Și care este decis ca, după 6 decembrie, să pună umărul la modernizarea României în guvernarea liberală.

Activitatea ministerială a unui alt liberal, ministru în Guvernul Orban, a trecut, (oarecum) neobservată. Însă nu și de români sau de colegii de partid.

Liberalul Robert Sighiartău a lăudat, pe pagina sa de Facebook, prestația ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, „omul care tace și face”. În stilul caracteristic, tânărul secretar general al PNL, a prezentat, cu argumentele de rigoare, prestația lui Marcel Boloș, cel care se află la originea „revoluției fondurilor europene”. Lăudat de colegi, apreciat de români și invidiat de adversarii politici, Marcel Boloș rămâne, potrivit lui Robert Sighiartău, un “profesionist al fondurilor europene”.

“Omul care tace și face. Ministrul care, în ceasul al doisprezecelea, a readus în grafic finanțarea europenă, după trei ani în care Dragnea și ai lui au căutat bani aiurea și s-au lansat în ridicole, indecente certuri de partid cu comisarul european desemnat de România chiar din rândurile PSD.

Alături de Ilie Bolojan, Marcel Boloș se află la originea „revoluției fondurilor europene”. În biroul său de director din primăria condusă de Bolojan s-au copt multe dintre proiectele europene care au transformat Oradea într-unul dintre cele mai cochete orașe ale Europei Centrale. O experiență unică, fructificată în 2020 de Guvernul PNL: 550 de milioane de euro salvate de la pierdere la sfârșitul lui 2019, cea mai mare rată de absorbție după aderare (2,2 miliarde de euro atrase, proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde euro), finanțare europeană aprobată pentru marile șantiere (de ex. 875,5 mil. euro pentru autostrada Sibiu-Pitești, 150 mil. euro pentru centura ocolitoare a Bacăului) sau pentru construcția Spitalului Regional Iași.

În următorii ani, cheltuirea celor 80 miliarde euro de la UE va impune dublarea sau chiar triplarea ratei de absorbție. Marcel Boloș știe, a demonstrat că se poate și a pregătit bine terenul. Cele opt agenții de dezvoltare au primit puteri sporite, iar viitorii beneficiari ai fondurilor comunitare vor fi scutiți de drumuri la București. De asemenea, au fost transferate la autoritățile locale

De asemenea, au fost transferate la autoritățile locale proiecte mari de infrastructură (de ex. centurile ocolitorare) și a fost facilitat accesul la finanțare europeană al proiectelor în parteneriat dintre orașe și comunele limitrofe.

Liberalul Marcel Boloș este un profesionist în politica mare – profesionistul fondurilor europene de care România are mare nevoie în anii ce vin. Oamenii care fac sunt la PNL. Cei care blochează sunt la PSD. Cei care dau doar din gură sunt la noua stângă”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.