Proteste în centrul Erevanului. Birourile fundațiilor lui Soros, devastate!

0

Protestatarii din centrul Erevanului au distrus biroul Fundației pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), informează presa armeană. Potrivit presei participanții au spart ușile și au devastat sediul.

Poliția îi reține pe toți cei care au venit miercuri în Piața Libertății din centrul Erevanului din Armenia, unde susținătorii opoziției organizează un miting împotriva deciziei prim-ministrului armean Nikol Pashinyan de a accepta condițiile unei declarații de încetare a focului trilaterală din Nagorno-Karabakh.

Poliția își explică acțiunile prin faptul că întrunirile în masă sunt interzise în cadrul regimului legii marțiale în vigoare în țară.

Locuitorii din Erevan au protestat împotriva încetării focului și a tuturor ostilităților din Nagorno-Karabakh. Potrivit declarației trilaterale a președinților Rusiei și Azerbaidjanului și a primului ministru al Armeniei, unitățile Forțelor Armate ale Azerbaidjanului și Armeniei se opresc la pozițiile lor, iar menținerea păcii este asigurată de Rusia. Nemulțumiți de decizie protestatarii au pătruns în clădirea guvernului armean. Câteva zeci de persoane au jefuit biroul primuluiusi ministru și i-au jefuit reședința. Președintele parlamentului a fost bătut.

Revoltele și protestele din Erevan au început în noaptea de 10 noiembrie după ce prim-ministrul Armeniei, împreună cu liderii Federației Ruse și Azerbaidjanului, au adoptat o declarație trilaterală privind încetarea focului în Nagorno-Karabakh și transferul mai multor regiuni din regiune în Azerbaidjan. În Armenia, aceasta a fost percepută ca o decizie nejustificată de predare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.