6 decembrie – ziua scadenței pentru Ionel Arsene și PSD. Tandemul Carabelea- candidații PNL Neamț, varianta câștigătoare pentru nemțeni!

0

Victoria lui Andrei Carabelea la Primăria Piatra Neamț a reprezentat un pas important în direcția revenirii la normalitate a unui municipiu aflat, din păcate, ani la rândul, sub controlul, indirect, al controversatului baron de Neamț, Ionel Arsene.  Faptul că tânărul liberal Carabelea a reușit, pe 27 septembrie,  în urma unei campanii pliate pe realitatea alarmantă cu care se confruntă pietrenii, un succes uriaș, bucuria nu poate fi decât pe jumătate cât timp la șefia CJ Neamț a fost reales același pesedist, Ionel Arsene. În aceste condiții, provocarea lui Carabelea în a-și pune în practică proiectele de modernizare a municipiului, se anunță uriașă.

Votul din 6 decembrie devine, astfel, mai important decât oricând. Doar cu o echipă de parlamentari liberali care să susțină proiectele nemțenilor în Legislativ, Neamțul poate renaște. Pentru că Arsene în fața unei guvernări liberale, care va colabora loial cu un Parlament controlat de forțele de dreapta, va fi nevoit să facă pasul înapoi. Iar sarcina lui Andrei Carabelea va fi infinit mai ușoară.

Iar noul primar, susținut la nivel guvernamental și parlamentar, va reuși, în scurt timp, să transforme Piatra Neamț într-un oraș în care toți cetățenii să fie respectați, copiii să aibă locuri de joacă moderne și îngrijite, administrația să se afle în slujba cetățeanului, iar piețele agro-alimentare în care producătorii locali să își poată expune și vinde produsele în condiții bune și să nu fie umiliți în căldură sau frig, praf sau umezeală, să devină o realitate. Ce este mai important pentru un edil decât să își dorească „ca despre Piatra să se vorbească în toată țara, așa cum se vorbește de Oradea, Cluj sau Alba Iulia”?

De peste 30 de ani, mulți, alarmant de mulți români, iar nemțenii nu fac notă discordantă, suprasaturați, revoltați de interminabilele scandaluri politice, au ales, ca și formă de protest, să rămână acasă în ziua votului. Trebuie, însă, ca pe 6 decembrie nemțenii să iasă la vot. Au de ales între demagogie și proiecte, stagnare și dezvoltare, politizare și modernizare. Este atât de simplu.

Primarul Andrei Carabelea susține lista candidaților PNL Neamț pentru Senat și Camera Deputaților.

Mugur Cozmanciuc deschide lista PNL Neamț pentru camera Deputaților, fiind urmat de   Laurențiu Leoreanu, Mara Calist, Bogdan Buhușanu, Daniel Vasiliu, Adrian Gheorghe, Grigoruță Oniciuc, Ciprian Meriuță ,Adrian Jucan și Vlad Diaconu.

Pentru Senat, lista candidaților PNL din Neamț este formată din Eugen Țapu-Nazare, Constantin Teodorescu,  Elena Preda, Vasile Panaite și Neculai Ivanov.

O listă, plină de candidați redutabili, care poate schimba, din Parlament și nu numai, prezentul și viitorul județului Neamț.

Un tandem între primarul Andrei Carabelea și candidații PNL Neamț la parlamentare reprezintă, până la urmă, cheia modernizării județului.

I.Badea

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.