Europarlamentarul Maria Grapini avertizează: “Este un haos total în comunicarea cifrelor privind infectările, iar aceste date ajung să nu mai fie credibile!”

Share:

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a criticat dur, la Antena 3, haosul informațional, plin de informații necorelate și contradictorii, prin care autoritățile au bulversat întreaga populație, în plină pandemie de COVID-19.

“Eu nu cred în platou, cocoașe, în informațiile și graficele ministrului Sănătății și am să justific și de ce. Suntem singura țară din UE care raportează atât de confuz. Vă reamintesc că Uniunea Europeană, prin Parlamentul European și Comisia Europeană, a recomandat statelor membre ale UE să aibă același sistem de raportare, să aibă același mod de testare și să se recunoască testele reciproc, în toate statele membre. Mai mult, însăși președintele Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, a spus, încă din martie, că statele trebuie să testeze cât mai mult”, a precizat Maria Grapini.

Revoltat, europarlamentarul Grapini a continuat: “Cum să facem noi comparații corecte, privind infectarea la nivel de țară, când într-un județ se testează 200 de persoane, iar într-un altul 1000 sau 2000? Cum să compari aceste cifre? Este un haos total în comunicarea cifrelor privind infectările, iar aceste date ajung să nu mai fie credibile. De exemplu, domnul președinte Iohannis se contrazice. Dacă suntem în scădere a numărului de infectări, de ce se mai prelungește starea de alertă? Dacă, însă, am crescut atât de mult la numărul de decedați, avem cel mai mare număr de decedați la milionul de locuitori din UE, de ce nu amânăm alegerile? Și acest lucru a fost cerut atât de mine, ca europarlamentar, cât și de, partidul din care fac parte, PPU-SL. Eu, una, nu mai cred în nicio declarație a premierului Orban”.

Totodată, Maria Grapini a argumentat cu situația din Belgia, unde autoritățile nu au închis piețele și, mai mult, pentru a menține condiții de concurență echitabilă cu supermarketurile, trebuie să vândă același volum de marfă.  „Sunt vicepreședintele comisiei Piață Internă și Protecția Consumatorului și m-am interesat, în mod deosebit, de acest lucru. De asemenea, menționez că nu se închide tot. Mai mult, dacă nu se poate lucra la domiciliu, se lucrează la locul de muncă, cu măști faciale și ventilație obligatorie. Este un lucru care se putea face inclusiv în halele și în piețele din România, care au fost închise de Guvern. Mai mult, hotelurile și pensiunile rămân deschise. De asemenea, companile și întreprinderile agricole pot rămâne deschise cu respectarea obligațiilor privind purtarea măștii și a distanțării sociale”, a pus ”punctul pe i” europarlamentarul.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a prezentat situația din Timiș unde cel puțin trei directori de la DSP au fost schimbați, în această pandemie.

„Practic, în Timiș, acești oameni nu-și fac treaba. Să ne amintim de doamna doctor Lăzureanu, în mandatul căreia Timișul era pe primul loc. Spitalul Victor Babeș era lăudat de toată lumea în privința numărului de vindecări. De când a venit acel manager liberal, care ne spune că ne va aștepta cu lumânări la spital, a fost o explozie a numărului de cazuri”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.