Meciuri trucate în Liga a II-a! Percheziții la fotbaliștii unei echipe din Brăila!

0

Poliția face percheziții în Brăila în cazul unor meciuri trucate în Liga a II-a de fotbal. Fotbaliști unei echipe ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, pentru trucarea meciurilor, obținând astfel bani, inclusiv din pariuri.

Polițiștii fac vineri 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal. Acesta au loc într-un dosar de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri. În momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

„În județele Brăila, Mureș și Buzău efectuează 6 perchiziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere într-un dosar penal deschis pentru camătă, șantaj, luare și dare de mită. Concret, jucătorii unei echipe de fotbal din Liga 2 au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă în campionatul 2017-2018 pentru trucarea unor meciuri și pentru obținerea unor venituri inclusiv din pariuri (…) Jucătorii au fost determinați să joace sub capacitatea lor sportivă de către persoane care le împrumutaseră bani sub formă de camătă”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.