Tensiuni uriașe în SUA: Joe Biden se consideră noul președinte, Donald Trump nu renunță la luptă!

0

Joe Biden ar fi câștigat Georgia și Arizona, iar Donald Trump, Carolina de Nord, potrivit proiecțiilor mass-media, printre care CNN , NBC si BBC. Astfel că s-a stabilit un invingator si in ultimele state rămase – Georgia și Carolina de Nord. 

Preşedintele ales Joe Biden a fost declarat învingător în Georgia, fiind primul democrat care câştigă Georgia în ultimii 28 de ani, de la alegerile prezidențiale din 1992. Biden se consideră câștigător în Georgia pentru că la acest moment, ar exista o diferență deja de 14.000 de voturi. În Georgia vor fi renumărate manual buletinele  de vot.

Dacă rezultatele finale vor fi confirmate și de renumărări, atunci scorul final în Colegiul Electoral va fi de 306-232 pentru Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, potrivit proiecțiilor făcute de mass-media. Dacă scorul se menține, Donald Trump va pierde cu același scor cu care a pierdut Hilarry Clinton în 2016 în fata sa.

Harta alegerilor SUA 2020, potrivit proiecțiilor CNN, AICI

Și în Arizona ar fi câștigat Joe Biden, cu 11 electori, potrivit mass-media, după ce echipa lui Trump nu mai contestă rezultatele alegerilor în acest stat, anunțând că nu mai cere revizuirea rezultatelor. Biden ar avea un avans de 11.000 de voturi în fața lui Trump, după numărarea a 99% din buletinele de vot. CNN amintește că a prevăzut că Biden va cîștiga Arizona. Democrații nu au mai câștigat Arizona de la alegerile prezidențiale din 1996.

Donald Trump a câștigat în Carolina de Nord, cu 15 electori.

Dar echipa lui Trump nu a renunțat la acțiunile pornite în cazul rezultatelor din Wisconsin și Pennsylvania. Președintele în exercițiu nu a recunoscut încă victoria contracandidatului său. Trump repetă același mesaj de după 3 noiembrie: „Alegerile au fost trucate”, a scris el pe Twitter, cu prilejul anunțului că ar putea să fie prezent la o adunare de sâmbătă a simpatizanților săi, la Washington.

„Mă mișcă să văd toată această enormă susţinere, în special aceste adunări spontane care înfloresc în toată ţara, dintre care una de amploare, sâmbătă, în D.C. Aş putea chiar să încerc să trec să zic bună ziua”, a postat Trump pe Twitter.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.