Creatorul vaccinului împotriva COVID-19, anunțul așteptat despre data revenirii omenirii la normalitate

Profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer, a declarat într-un interviu la BBC că viaţa tuturor va reveni la normal abia de iarna viitoare.

Profesorul Sahin este încrezător în vaccinul produs de BioNtech- Pfizer și spune că sunt şanse ca viaţa tuturor să revină la normal începând cu iarna viitoare.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus profesorul Ugur Sahin într-un interviu la BBC.

După ce a venit luni anunţul primului vaccin eficient din lume, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară. Cu toate acestea, prof. Sahin a spus că va dura mai mult.

Dacă totul ar continua să meargă bine, a spus el, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârşitul acestui an, începutul anului viitor”.

Profesorul Sahin a spus că obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în luna aprilie. Acesta a declarat că  impactul mai mare se va întâmpla mai târziu.

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infecţiei va scădea vara şi ceea ce este absolut esenţial este să obţinem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamnă / iarnă anului viitor”, a adăugat profesorul Sahin.

De asemenea, el a precizat că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de sezonul rece din 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.