Candidatul Pro România Social Liberal, Nicolae Birău, mesaj căre timișeni: Este important ca în Parlament să acceadă oameni cu experiență politică, administrativă și cu realizări!

0

Domnule Nicolae Birău deschideți lista candidaților Pro România Social Liberal la Senat în județul Timiș. Ce îl recomandă pe primarul comunei Variaș pentru a fi ales de timișeni în Senatul României? Spuneți-ne, vă rog, câteva cuvinte despre dvs, despre activitatea dvs profesională și politică și, dacă se poate, despre omul Nicolae Birău…

Sunt onorat de poziția pe care o ocup la aceste alegeri și le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. De mai bine de opt ani sunt primarul Variașului, una dintre cele mai mari comune din județul Timiș, și cred că primul lucru care mă recomandă este experiența administrativă acumulată în această perioadă. M-am lovit de o legislație confuză uneori, interpretabilă de foarte multe ori, de piedici reale în calea unei dezvoltări mai rapide a comunităților locale. În acest sens, cred că știu ceea ce trebuie făcut. Pe de altă parte, fără falsă modestie, cred că am avut realizări importante în comunitatea pe care o administrez, am arătat că se poate și cred că este necesar ca în funcții precum cea de senator este important să acceadă oameni cu experiență politică, administrativă și cu realizări. Cât despre omul Nicolae Birău, lucrurile sunt simple, ca în majoritatea cazurilor: familie, copii… o viață absolut normală.

„Am făcut pasul spre Pro România, acum doi ani, după ce am contientizat că PSD, partidul din care am plecat, nu mai are nicio șansă de reformare”

De ce ați ales să candidați pe listele Pro România Social Liberal? Sunteți un politician cu vederi de stânga? Ce diferențează Pro România față de PSD în contextul în care ambele partide se prezintă ca fiind de stânga?

Eu am făcut pasul spre Pro România acum doi ani după ce am contientizat că PSD, partidul din care am plecat, nu mai are nicio șansă de reformare, că organizația din care am făcut parte 20 de ani se abate de la principiile de la care a plecat. Eu sunt și voi rămâne un om de stânga, însă cred într-o stângă modernă, una europeană, o stângă care chiar să respecte principiile doctrinare. Asta am găsit în Pro România și mă bucur că am făcut această alegere.

Ce poate oferi timișenilor, în următorii patru, viitorul senator Nicolae Birău dacă va primi votul acestora pe 6 decembrie? Care sunt principalele proiecte pe care le veți propune în Camera Superioară a Parlamentului?

Eu îmi pun toată experiența în folosul locuitorilor județului Timiș și cred că în Parlamentul României, alături de colegii mei, vom avea mult de muncit pentru că în Timiș sunt câteva proiecte care trebuie susținute nu doar de parlamentarii Pro România, ci și de cei din celelalte partide: autostrada Timișoara – Moravița, construirea Spitalului Regional, investiții majore în infrastructura educațională și așa mai departe. Toate acestea au ca scop final un trai mai bun pentru timișeni.

„Ar fi fost mai sănătos ca aceste alegeri să fie amânate!”

 Ar fi trebuit, în contextul acestei pandemii necruțătoare, ca alegerile parlamentare să fie amânate?

Au fost multe discuții pe această temă, legate de existența unui pericol de infectare pe durata campaniei electorale. Eu cred că ar fi fost mai bine ca alegerile să fie amânate și spun asta având în spate această creștere foarte mare a numărului de infectări care, întâmplător sau nu, vine chiar după alegerile locale. Vreau să vă spun ceva: pe mine nu mă poate convinge nimeni că nu există nicio legătură între campania electorală de la alegerile locale și creșterea numărului mare de infectări. Deci, cred că ar fi fost mai sănătos ca aceste alegeri să fie amânate.

„ În calitatea mea de primar știu care sunt piedicile care stau în calea dezvoltării unei comunități și știu exact unde trebuie intervenit!”

Îi poate ajuta mai mult, pe locuitorii din Variaș, primarul Birău din funcția de senator al României?

Am spus și mai devreme, știu foarte bine cu ce se confruntă un primar din cauza unei legislații proaste. Iar un senator asta face, legiferează. Eu, în calitatea mea de primar, știu care sunt piedicile care stau în calea dezvoltării unei comunități și știu exact unde trebuie intervenit. Schimbările legislative la care vom lucra vor ușura dezvoltarea comunităților locale și vor duce la un nivel de trai mai ridicat pentru oameni, implicit pentru consătenii mei din Variaș. Deci, da, cred că le pot fi de folos cel puțin în acceași măsură în care le-am fost până acum.

Care este diferența dintre modul de a face politică între Pro România și ceilalți competitori politici?

Noi încercăm să facem o campanie pro, nu contra și venim în fața alegătorilor cu proiectele noastre, nu cu atacuri la adresa competitorilor electorali. Cred că în 2020 așa ar trebui să se comporte toți politicienii și să renunțăm la acest stil dâmbovițean de a face politică. Se împroașcă cu noroi în văzul public, se aduc jigniri și se minte fără strop de rușine. Eu nu văd lucrurile așa și dezavuez total acest mod de a face politică.

Cum va arată campania electorală a candidatului Nicolae Birău în plină pandemie de COVID-19?

Este o campanie electorală total atipică din cauza pandemiei de COVID 19, avem o sumedenie de restricții, dar suntem obligați să ne adaptăm vremurilor. Încercăm să ținem legătura cu oamenii prin intermediul rețelelor de socializare, mai ieșim și în teren, dar cu respectarea tuturor normelor în vigoare: măști, mănuși, dezinfectant și așa mai departe.

„Avem pe liste oameni cu experiență, oameni care au performat în domeniile lor de activitate, dar și tineri foarte inteligenți cărora eu le prevăd un viitor frumos”

Ce mesaj ați transmite timișenilor care vor ieși la vot pe 6 decembrie?

Le transmit să aibă încredere în echipa Pro România și să fie convinși că vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru a duce la îndeplinire toate obiectivele. Avem pe liste oameni cu experiență, oameni care au performat în domeniile lor de activitate, dar și tineri foarte inteligenți cărora eu le prevăd un viitor frumos.

Lista Pro România Social Liberal Timiș la alegerile parlamentare este una redutabilă. Ce scor vizează Pro România Social Liberal la scrutinul din 6 decembrie?

De obicei, mă abțin la a face predicții și a arunca cu cifre. Cert este că ne propunem să facem un rezultat mai bun decât cel de la alegerile locale, un scor care ne-ar permite astfel să trimitem la București cel puțin un deputat și un senator. Îmi exprim, însă, speranța că timișenii vor alege înțelept și vor evalua toate listele cu mare atenție.

Un interviu realizat de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.