Europarlamentarul Maria Grapini, mesaj către români: “6 decembrie poate fi o zi istorică. Doar voi puteți schimba lucrurile trimițându-i acasă pe cei cărora nu le pasă de oameni!”

0

În plină pandemie de COVID-19 și după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis un mesaj milioanelor de români, revoltată de incapacitatea cronică a președintelui Iohannis și a Guvernului Orban de a gestiona, în interesul României, o situație mai mult decât alarmantă.

„De la cei care ne conduc acum, nu mai sper nimic. Nu au onoare, nu au demnitate și nici curaj! Nu au credință, respect și nici iubire de țară! Dacă ar fi avut toate  acestea, și-ar fi dat demisia în primele minute după tragedie!”, a precizat europarlamentarul Grapini.

În aceste condiții, a adăugat Maria Grapini, 6 decembrie poate fi o zi istorică pentru România, în contextul în care o prezență semnficativă la vot poate conduce la o reînnoire a Parlamentului cu cel puțin 50 la sută dintre membrii săi.

„Și primul lucru care ar trebui să-l facă noul Parlament este să modifice Constituția, în multe puncte dar, neapărat, în redefinirea trădării și a înaltei trădări! “, a mai spus, în mesajul său, europarlamentarul umanist.

“Dragă popor român,

mă adresez ție, mă adresez cetățenilor ce-ți aparțin, pentru că nimeni nu poate salva România-țara noastră, decât noi!

Guvernul nu mai răspunde, demult, la niciuna din responsabilitățile pe care le are. Președintele, la rândul său, nu a răspuns niciodată, în ultimii șase ani, Parlamentul nu a reacționat la încălcările grave ale Constituției de către Președinte și Guvern!

Acum cinci ani, au ars oameni de vii și oamenii au ieșit în stradă, în frunte cu Președintele! Primul ministru și-a dat demisia și Președintele și-a pus propriul guvern.

În acest an, în pandemie, s-a încălcat dreptul la tratament a milioanelor de bolnavi cronici, s-au îngrădit și alte drepturi cetățenești și poporul tace! Și mai grav este ca au murit, din nou, oameni arși de vii, de data asta nu într-o clădire privată, la o acțiune privată, ci într-un spital de stat!

Și care este răspunsul autorităților responsabile? “Toți sunteți de vină”, așa ne spune ministrul Sănătății! Același ministru care, de opt luni, nu a făcut nimic să prevină efectele pandemiei, aprobând importuri de produse neconforme, unele stând, și acum, în depozite , numind vânzători de sicrie ca directori de spitale, lăsând în haos direcțiile de sănătate, trimițând mii de români din zona carantinată, la cules de sparanghel, și terminând, fără o minimă verificare a siguranței în spitalele Covid, cu tragedia de la Piatra Neamț! Poporul tace și acceptă!

Dragă popor român,

doar tu poți schimba lucrurile trimițându-i acasă pe cei cărora nu le pasă de oameni!

Doar tu, popor român, poți să te salvezi!

Cum?

Folosind dreptul constituțional de a merge la vot și folosind conștiința proprie și credința, când alegi!

De la cei care ne conduc acum, nu mai sper nimic. Nu au onoare, nu au demnitate și nici curaj! Nu au credință, respect și nici iubire de țară!

Dacă ar fi avut toate  acestea, și-ar fi dat demisia în primele minute după tragedie!

Mai este puțin! Pentru că tot ei, cei care ne dirijează viețile, de un an, vor sa facem alegeri, într-o perioada când nu mai sunt locuri la ATI și când am ajuns pe primul loc în Europa, la rata decedaților la milionul de locuitori. Mai sunt puține zile când putem schimba!

6 decembrie poate fi o zi istorică! Să fie procentul cel mai mare de ieșire la vot și să se reînoiască Parlamentul cu cel puțin 50 la sută dintre membrii săi!

Totul depinde de fiecare dintre noi!

Eu încă mai sper!

Și primul lucru pe care ar trebui să-l facă noul Parlament este să modifice Constituția, în multe puncte dar, neapărat, în redefinirea trădării și a înaltei trădări!

Da, eu consider că Presedintele Iohannis a trădat poporul român! Si, da, consider că guvernul a încălcat drepturile multor cetățeni!

Și nu cred că e prea mult dacă aș încheia spunând: Rușine, domnule ministru Tataru, rușine, domnule Orban, și RUSINE, domnule Președinte!”.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.