Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, susține demersurile Asociației Județene pentru Protecția Pacienților din Timiș

0

În stilul caracteristic, implicat și extrem de ferm, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, sprijină demersurile Asociației Județene pentru Protecția Pacienților din Timiș. Concret, Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților din Timiș a dat publicității un comunicat tranșant, pe care îl prezentăm integral în continuare, în care avertizează asupra problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar în contextul tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 

„Ne exprimăm profundul regret față de tragedia care a avut loc, suntem sufletește alături de familiile îndoliate ale celor 10 decedați și alături de pacienții aflați în stare critică la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț și în urma acestui cumplit incendiu transmitem sincere condoleanțe!

De asemenea, îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să salveze acest doctor minunat, medicul Cătălin Denciu, care plătește cu prețul vieții sale incompetența, neimplicarea  și  indiferența față de asigurarea unor servicii medicale elementare, în condiții de securitate.

Într-o declarație de presă a Ministrului Sănătății,  domnul Nelu Tătaru, acesta a afirmat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț, deoarece a acceptat ca în ultimii 30 de ani, sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

În numele pacienților timișeni, vă spunem domnule Ministru că noi nu suntem vinovați !!! Noi ne-am plătit, cuminți, datoriile către bugetul de stat, cu bună credință ca cei care reprezintă această nație să gestioneze eficient banul public și  să ia toate măsurile de siguranță a sănătății pentru acest popor.

Pe pagina de internet a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț suntem asigurați că misiunea acestei instituții este “de a oferi servicii medicale de înaltă calitate, într-un climat sigur și confortabil, pentru satisfacerea nevoilor actuale și a viitoarelor așteptări ale pacienților, aparținătorilor, precum și ale angajaților”

Suntem convinși  că personalul medical din acest spital respectă această misiune!!!…aproape imposibilă, acum.

Imaginați-vă un incendiu devastator într-un spațiu cu pacienți imobilizați la pat, intubați, dependenți de oxigen ca să poată respira. De asemenea, imaginați-vă medici și personal medical, îmbrăcați în combinezoane de plastic, traversând flăcările din dorința de a salva vieți, cu prețul vieții lor…

APOCALIPTIC!

Am traversat  evenimentul  “COLECTIV” , unde au murit tineri, au fost frânte suflete, au încetat destine și nu ați înțeles nimic, domnilor guvernanți!

Va trece și acest eveniment, cu durerea care îl stigmatizează și… așteptăm altul?!

Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților Timiș vă cere să susțineți sănătatea românilor, să asigurați fondurile necesare pentru servicii de calitate acordate pacienților, să protejati medicii și personalul medical ca să se poată gestiona sănătatea acestui popor.

Este inuman haosul în care a fost aruncat acum sistemul sanitar.

Este inadmisibil ca să încărcați conștiința medicilor, forțati să ia decizia cine trăiește și cine moare în secțiile de terapie intensivă, pentru că spitalele nu au capacitatea să acopere valurile de îmbolnăviri grave ale populației, în contextul acestei pandemii.

Găsiți soluții! Acesta este rolul și datoria dumneavoastră!”, se arată în comunicatul remis de Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților din Timiș.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.