Pariul liberal al modernizării României. Responsabilitate vs aroganță vs demagogie!

Votul din 6 decembrie este unul crucial în privința viitorului României. În ciuda pandemiei, români au obligația să iasă la urne.  6 decembrie este, până la urmă, ziua în care trebuie să finalizăm ce am început. La alegerile europarlamentare, la prezidențiale, la locale, votul a fost unul masiv anti-PSD. Nici nu putea fi altfel, cât timp pesediștii au demonstrat, în doar trei ani de guvernare, cât de mult îi „respectă” pe români. Despre Dragnea nu mai este nimic de spus. Deranjează, însă, cameleonismul cronic al celor care l-au susținut necondiționat. Care au girat măcelul de la 10 august. Care au asistat, în cel mai fericit caz, ca și complici pasivi, la umilirea sutelor de mii de români prezenți în Piața Victoriei. Români care aveau singura vină de a se opune mârșăviei lui Dragnea și a ciracilor săi din PSD de a transforma România într-o feudă personală. Cu o Justiție masacrată, dusă în stadiul de impotență absolută, cu o admiministrație plină până la refuz de rude, prieteni, amante, în care incompetența, tupeul și corupția gemea din toți rărunchii.

Astăzi, Ciolacu joacă rolul victimei lui Dragnea. Atât el, cât și alte sute de pesediști de frunte, complici la lichelismul lui Dragnea, se comportă ca și cum acel trecut, mai apropiat decât oricând,  nici nu a existat. Cât de pervers poți fi să susții astăzi că vrei binele milioanele de români! Cât de ipocrit poți să fii, cât tupeu poți să ai, ca să ceri, din nou, votul cetățenilor. Dar conform principiului” nici usturoi nu am mâncat nici gura nu îmi miroase”, pesediștii se amăgesc crezând că românii au uitat istoria recentă!

Votul din 6 decembrie este mai important decât oricând. Pentru că România nu poate fi guvernată eficient dacă Parlamentul nu va fi eliberat de sub controlul toxic al PSD. Nu poți să reformezi, să modernizezi, să dezvolți și să aduci normalitate în România, dacă gașca pesedistă va continua să controleze, după bunul plac și în disprețul interesului național, Parlamentul. Să privim la București, unde toxicele administrații PSD nu au rezolvat nimic în ultimii patru ani. Votul bucureștenilor a fost, însă, pe 27 septembrie unul tranșant, care a pus capăt incompetenței, iresponsabilității, tupeului, sifonării banilor publici, politizării excesive și disprețului față de bucureștean. Situația a fost similară în multe județe controlate până atunci de „baronii roșii”.

Nu voi spune niciodată că PNL reprezintă un partid imaculat. Are și el problemele sale, politrucii săi și în unele cazuri chiar incompetenții săi. Însă diferența dintre PSD și PNL, dintre liderii celor două partide,  dintre viziunile celor două partide, dintre modurile de guvernare și raportarea la populație, este uriașă!

Unii s-au luptat cu pandemia, au încercat să mențină, în cote suportabile, deficitul bugetar, au privit, cu responsabilitate, bugetul de stat, opunându-se, pe bună dreptate, majorării iresponsabile a pensiilor și alocațiilor, în timp ce alții, au boicotat orice acțiune guvernamentală.  În plină criză sanitară. Cu riscul ca oamenii să moară! Cu riscul ca economia să sucombeze.

Au transformat Parlamentul și alte instituții ale statului, controlate de oamenii lor, în instrumente anti-PNL și implicit anti-România. Credeți, oare, că pesediștii mor de grija pensionarilor sau a copiilor? Să fim serioși! Ei vizează voturi prin aceste decizii de un populism extrem! Ei știu foarte bine că nu există bani în buget pentru aceste majorări!

Trebuie să fii tâmpit să crezi că Orban și PNL au refuzat să dubleze alocațiile și pensiile într-un an electoral, cu două teste importante, doar pentru că sunt sinucigași electoral. Au refuzat pentru că nu sunt bani, pentru că în caz contrar ar fi aruncat țara în dezastru. Și au preferat să ia o decizie impopulară care implică riscuri electorale! Asta înseamnă responsabilitate, un cuvânt greu de înțeles pentru PSD.

În fața României sunt două amenințări: PSD și USR-PLUS. Nu știu care, dintre cele două variante, este mai toxică. Tupeul, incompetența și disprețul liderilor PSD sau demagogia crasă și fuga cronică de răspundere a lui Barna, Cioloș și a colegilor săi.

Românii mai au de făcut un pas electoral. Uriaș. Crucial. Pe 6 decembrie. Un pas în care țara trebuie eliberată de sub ipocrizia, iresponsabilitatea, reaua-credință și tupeul pesedist. Abia apoi putem vorbi de normalitate, de modernizare, de instituții credibile, de investiții concrete, de un parteneriat corect, loial, în interesul României între Parlament-Guvern și președintele Iohannis.

Ludovic Orban vs Marcel Ciolacu vs Dan Barna. Modernizare vs iresponsabilitate vs demagogie. În aceste condiții, votul din 6 decembrie pare mai simplu și mai important decât oricând. Pas cu pas, drumul spre modernizarea României depinde, pe 6 decembrie, de votul românilor. Haideți să nu irosim șansa recredibilizării României!

P.S. Modul în care PSD a încercat să puncteze electoral în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț arată în întreaga sa „splendoare” hidoșenia liderilor unui partid care nu mai au nimic în comun cu interesul național!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.